Pentru ce browsere oferi suport?

Eventual lasă și un comentariu în care să argumentezi alegerea făcută.
[poll id=”3″]

Eu testez în FF, Safari, Chrome, IE8, IE7 (de fapt IE8 în compatibility mode) și Opera. Toate pe Windows. Pentru 25% din valoarea proiectului ofer suport și pentru IE6.

14 Comentarii to “Pentru ce browsere oferi suport?”

 1. Eu testez pe Firefox, Opera si ie6-8 (cu IEtester). Pentru ie6 incerc sa rezolv cam tot ce pot.

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Cătălin, mulțumesc pentru comentariu.

  Cu IETester am avut ceva probleme. Fie IE6 nu afișa bine PNG-urile, fie erau probleme de JS. Ai întâmpinat astfel de probleme?

 3. La PNG-uri nu am avut probleme, insa la JS imi da erori as putea zice constant.

 4. Am incercat si eu IETester. De fapt am lucrat cu el o perioada si sincer nu prea am fost multumit. Mai bine instalezi o masina virtuala.

 5. Staicu Ionuț-Bogdan

  Cătălin, tocmai din acest motiv am vreo trei mașini virtuale: una cu IE6, una cu IE7 (pe care nu am mai pornit-o de f. mult timp tocmai pentru că n-am avut probleme cu compatibility mode din IE8) și una cu OSX (am reușit să pornesc un osx în vmware de windows).

  Spațiu este, memorie este, putere de calcul este și d’aia, nici nu mă complic cu scurtături dătătoare de bătăi de cap:)

 6. in general testez pentru ultimele versiuni de safari, ie, chrome si ff (toate pt windows)… in cazul ie, testez si pentru versiunile 6 si 7 (spoon.net/browsers).
  n-am renuntat de tot la suportul pentru ie6… in unele cazuri am renuntat sa mai caut solutii pentru anumite probleme, dar doar daca pentru utilizator nu inseamna mare lucru (ex: studio78.ro – restrangerea barei de produse)…

 7. Eu lucrez pe Firefox (mereu ultima versiune),dupa ce termin treaba ma uit cu IE8, iar pt IE7 am o masina virtuala, la fel ca IE6, doar ca in asta testez/lucrez doar daca-mi cere clientul. Inainte de a trimite proiectul testez in Safari/Opera/Chrome (ultimele versiuni). Legat de versiunile de MAC…tin sa cred ca am de aface cu oameni seriosi, care nu-si cumpara MAC (mi-am luat mu*ie, dar nu-mi place Apple).
  Legat de IETester, am avut probleme cu javascriptul de cateva ori, si nu, nu neaaparat la scripturile pt png fix, in general.

 8. Staicu Ionuț-Bogdan

  Eu lucrez pe Firefox (mereu ultima versiune),

  Ah, că tot veni vorba, eu încă mai am FF 3.5.x. Parte din cauza consumului de memorie, parte din motive de compatibilitate (am avut probleme cu un site când s-a făcut trecerea de la 3.x la 3.x+1 și de atunci stau cu frica în sân)

  Legat de IETester, am avut probleme cu javascriptul de cateva ori, si nu, nu neaaparat la scripturile pt png fix, in general.

  Nu am zis nimic de pngfix. Am avut probleme cu PNG-urile și atât (în sensul că s-a întâmplat să le afișeze bine când, de fapt, nu trebuia să fie așa. :)

 9. Doar Windows si testez IE 6-8, Opera, Firefox, Chrome si Safari.

 10. Firefox, Chrome, Opera, Safari, IE 6, 7, 8 (6 si 7 pe virtual machine) sub Windows. Si pentru ca in general se cere, dar si pentru orgoliu. Da, stiu, nu e prea sanatos sa ofer suport pentru IE 6, dar mai lucrez la asta.

 11. Poti folosi http://browsershots.org doar ca se misca mai incet

 12. Staicu Ionuț-Bogdan

  Salut Robert, mulțumesc pentru comentariu. Problema cu astfel de servicii de făcut screenshoate este fix asta: sunt screenshots. Sunt multe chestii de verificat (hover peste anumite elemente, javascript funcțional etc) ce nu pot fi cuprinse într-un screenshot.

  browsershots.org este potrivit pentru job-uri mici și rapide :)

 13. La noi pe plantatie se ofera support la ultimele versiuni pt browserele moderne si pt IE6,7,8.

  La frontend. Si se mai accepta mici diferente pt ie6, nu rezolv intotdeauna tot (unde futai >> beneficiu …). La backenduri si cms-uri supportul pt IE6 e doar la nivel functional, daca vrei sa arate si frumos pui mana si instalezi un browser serios.

  Ah. folosesc IETester, mai da rasol dar in general scriu cod calumea si problemele pe ie6 sunt micute :P

 14. Nu suport browsere mai vechi de 5 ani. Opera nu exista pentru mine, ca de altfel nici Netscape(care si-a inchis taraba). Inca suport rezolutia 1024×768, si nu pentru monitoare vechi de 14″ asa cum presupune lumea, ci pentru laptopuri portabile, cu ecrane mici, pe care uneori este imposibil sa nu te chinui cand un site nu este creat si pentru el.

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter