De ce nu poți munci la… locul de muncă?

Tipii de la 37signals au idei… hai sa le zicem ciudate. Sunt complet diferiți față de restul iar modelul lor de business, chiar dacă pare pe dos, pare a fi cel corect.

Deși au expus modul în care funcționează firma lor în Getting Real și în ReWork, se pare că nu prea au fost citiți de cine trebuie: managerii. În momentul în care 10% din managerii de la noi vor citi și vor aplica măcar jumătate din ideile din cărțile menționate, piața muncii va fi un loc mai bun. MULT mai bun.

Când am citit Getting Real în urmă cu doi ani, i-am recomandat-o unui client cu care lucram la momentul respectiv și care credea că va scoate un produs ce va revoluționa web-ul (meh, toată lumea crede asta, nu? :D ), dar aborda problema greșit. Poate dacă ar fi citit câteva pagini (cartea este disponibilă gratuit), produsul nu ar fi avut soarta pe care a avut-o. Dar manager important fiind, nu avea timp decât de introdus features noi în produs la fiecare două-trei zile…

Și partea frumoasă este că toate învățămintele se pot aplica (aproape) în orice domeniu!

Dacă ești angajat, trimite acest film șefului tău. Serios! S-ar putea să primești un bonus la salariu!

4 Comentarii to “De ce nu poți munci la… locul de muncă?”

 1. “In fact, managers are the real problem.”…Asta-i tare de tot. Chiar merita sa il trimiti sefului.

  Deci, nenea vorbeste despre timpii morti din productia unei firme. Care e solutia lor? Basecamp-ul ala online?

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Deci, nenea vorbeste despre timpii morti din productia unei firme

  Nu neapărat. Nenea vorbește despre chestiile mărunte ce te distrag ușor de la ceea ce faci. Și de timpii morți ce apar până intri în flow.

  Care e solutia lor? Basecamp-ul ala online?

  Nicidecum. A zis-o de câteva ori că basecamp ar putea fi o soluție, dar se poate folosi orice alt serviciu/produs. Soluția lor ține mai mult de o educare a colegilor/șefilor.

 3. Dap, Getting Real este geniala, iar spectrul aplicabilitatii variaza de la crearea unei aplicatii web adaptata in mod real pietei, pana la cum sa directionezi o afacere spre o forma cat mai flexibila.
  ReWork iarasi pare interesanta (inca nu am pus mana pe ea). Problema principala din cauza careia nu prea se aplica ce scrie in carti, cel putin in firmele mai mari, desi nici cele mici nu sunt excluse daca managementul este “conservator”, este acea dependenta “oarba” de metodele vechi… cam aceeasi diferenta apare si intre procesele de tip waterfall cu tone de documentatii si etc. versus procesele agile sau post-agile.

Show trackbacks
 1. […] după ce ne-a explicat de ce nu se poate munci la locul de muncă, Jason Fried – căci despre el este vorba – ne explică și de ce ședințele sunt […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter