Git: CLI sau GUI?

Folosesc Git de câțiva ani buni deja și alternez între GUI și CLI. Pentru GUI folosesc GitExtensions care este potrivit pentru ce am eu nevoie. Sunt câteva lipsuri, dar compensează cu altele. Folosesc CLI doar pentru stash și git flow (UI sunt mult prea lente).

Alternative la GitExtensions ar fi:

SourceTree – cineva de la ei consideră că dublu click în fereastra de commit e mai potrivit pentru a deschide un fișier, decât pentru staging; am deschis un issue acum vreo doi ani, au binevoit să-l ignore.

GitHub for Mac/Windows – mi se pare că are o interfață neintuitivă la modul grav. V1 a fost neintuitiv, nou-lansatul V2 a rămas la fel de neintuitiv. (în cazul în care ești curios: poți folosi GitHub for Mac/Windows și fără a folosi serviciul Github (adică poți folosi orice repository)

Pe lângă cele de mai sus, am mai încercat SmartGit care, dincolo de funcționalități, este scris în Java. Iar asta ar trebui să spună multe :D

Pe Mac am folosit Tower, dar nu m-a dat pe spate și foloseam SourceTree. Pe Mac mi se pare net superior variantei de Windows.

Tu ce folosești pentru Git? De ce?

6 Comentarii to “Git: CLI sau GUI?”

 1. Când vine vorba de GIT, mai tot timpul folosesc CLI, inclusiv pentru merge-uri. Dacă am conflicte, atunci prefer să le rezolv din PHPStorm. În schimb, merge request-urile prefer să le fac din clientul web pentru că îmi e mai ușor să văd diff-urile.

 2. Eu am folosit multa vreme CLI, din acelasi motiv pt care recomand si programatorilor incepatori sa foloseasca cel mai simplu editor de text pentru a scrie cod. Ca sa invete ce e “dedesubt”. Dupa o vreme am gasit pluginul de git al oh my zsh si m-am indragostit.

  A trebuit sa trec pe GUI-uri pentru a putea convinge colegii de echipa ca nu e git chiar asa un dark art, uite, apesi acolo si face aia. Asadar am evaluat SourceTree si GitHub for Mac.

  Recent am gasit in urma unei discutii pe Twitter GitKraken, m-am luptat sa primesc invite dand cateva tweet-uri, si am ramas impresionata de footprintul prietenos pe RAM pe care il are.

 3. Am cerut și eu invitația (și am primit-o în câteva ore) iar Kraken arată destul de bine. La o primă vedere pare asemănător cu ungit. Să vedem cum se mișcă :)

 4. Am găsit și prima problemă: nu îmi dau seama cum aș putea vedea tot tree-ul de la un anumit commit (fără să fie nevoie să dau reset sau checkout).

  A doua problemă este că nu pot vedea istoria unui singur fișier.

  A treia problemă este că pornește destul de greu (vreo zece secunde, dacă nu mai bine).

  Nice try! :D

 5. Eu folosesc SourceTree + Beyond Compare pentru a rezolva conflicte. Legat de editor PHP, cel mai bun care exista, adica PHP Storm :D si pt JS/CSS fratiorul lui Webstorm.

 6. pe windows folosesc https://tortoisegit.org/ mai ales pentru partea de merge. Am folosit si SourceTree dar mi s-a parut interfata foarte neintuitiva. Tortoise isi face treaba f bine, cel putin pentru mine.

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter