Mai e puțin și se lansează Windows 10

Articolul nu vine sub formă de știre – ar fi chiar culmea, anunțul că Windows 10 va fi lansat la sfârșitul lunii următoare a apărut cu câteva săptămâni în urmă – ci ca un fel de „ce îmi doresc de la noul Windows”.

La fel ca și la Windows 8, încă mai sper să aducă focus. Nu vreau bani, nu vreau valută, vreau ca focusul să nu mă mai… enerveze :D

Din testele făcute în mașina virtuală, încă nu s-a rezolvat. Dar încă sper.

Pe lângă asta, s-au rezolvat/stricat unele chestii: meniul de start funcționează ciudat, indiferent că-i full screen sau nu (de exemplu, lista de programe instalate apare într-o… listă, într-un colț de monitor. Înțeleg că este un workaround pentru a împăca și monitoarele mici, dar pe un monitor de 24+? Arată ridicol de mic! În plus, nu-mi dau seama de ce au fost atât de mulți oameni împotriva meniului de start introdus de Win8: toți care critică această versiune, iau meniul de start ca argument suprem. Mie mi se pare una dintre cele mai mișto chestii introduse în Windows iar în Win 10 va fi ciopârțită. Pfft!

Cortana? Meh… nimeni nu e foarte dornic să vorbească (sau să comunice, dacă are vreo importanță această nuanță) cu PC-ul.

Hibridul dintre tabletă/PC este decent, dar mi se pare că va trebui să așteptăm un Windows 11 sau chiar 12 pentru a vedea îmbunătățiri majore (de exemplu, butoanele din notification center sunt foarte neintuitive: unele sunt pentru a face toggle la ceva, altele deschid ceva, dar eu nu-mi dau seama din prima care ce face)

Până una-alta, nu avem decât să așteptăm. Update-ul va fi gratuit (dacă ai deja o licență de Win7+), dar rămâne de văzut dacă va fi lansat publicului larg chiar la sfârșitul lui iulie sau dacă atunci va fi lansarea pentru OEM și va fi nevoie să așteptăm.

2015-06-13@08_52

6 Comentarii to “Mai e puțin și se lansează Windows 10”

 1. Am si eu minunata eroare. O primesc mereu pe PC.
  Windows-ul pare ok, mai ok ca 8-ul. Nu e wow, insa.

 2. Ionuț Staicu

  Nu știu cât de mai OK ca 8-ul este. Eu nu am avut nici o problemă cu W8, iar ecranul de start? Mi se pare mult mai bun decât meniul de start (din Win7) și tocmai pe ăsta îl strică acum :)

 3. dar mi se pare că va trebui să așteptăm un Windows 11 sau chiar 12 pentru a vedea îmbunătățiri majore

  N-ai auzit? :) S-au schimbat versiunile, nu o sa fie Windows 11/12. O sa fie 10.1,10.2

 4. S-au anunțat mai recent că dacă instalați un build Win10 din Insider Preview pe un PC, acel PC va rămâne cu windowsul activat și după upgrade la versiunea finală. Mai multe informații: http://www.windowsfaralimite.ro/windows/detalii-importante-despre-urmatorul-build-windows-10-pentru-insideri/

  Microsoft a anunțat că nu vor mai fi alte versiuni de windows, aceasta va fi ultima, de acum trec pe modelul rolling release și practic următoarele versiuni vor fi lansate ca un upgrade/update.

 5. Eu unul nu inteleg rostul butonului de windows de pe monitorul secundar. Chiar daca acolo e focus-ul, la tasta [win] tot meniul din ecranul principal se deschide. Singura sansa sa-l deschizi pe celalalt, e [click] pe el.

  Sunt pe 24inch si mi se pare genial start-ul.
  Ce am observat e ca search-ul (din start) se misca mult mai bine.

  p.s.: url-ul fara http nu trece validarea

 6. Ionuț Staicu

  Tiberiu, eu nu folosesc butonul de start. M-am bucurat când l-au scos (în w8) și m-am ofticat un pic când l-au adus înapoi fără posibilitatea de a-l elimina în 8.1.

  Cât despre set-up-uri cu monitoare multiple… să știi că am observat că majoritatea aplicațiilor nu sunt gândite pentru așa ceva. Windows până la 8.1 era foarte haotic în privința ecranului în care deschidea aplicațiile, Photoshop nu funcționează decât pe ecranul principal, dacă îl mut pe ecranul secundar toate ferestrele apar pe ecranul principal, toate aplicațiile ce au notificări (e.g. antiviruși) custom ce fac slide in/out au un efect dubios șamd.

  ps: url-ul este un field html5, nu-i fac eu nici o validare :)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter