DevForum.ro

Sunt, de ceva timp, activ pe Comunitatea Dezvoltatorilor Web. Dar pentru că sunt câteva neajunsuri (căutare ineficientă, lipsa unei minime organizări a conținutului, fiecare utilizator trebuie aprobat, nu există nici un fel de formatare a textului sau de a face highlight la cod șamd), am decis să instalez un forum: devforum.ro în care dezvoltatorii (web și nu numai) să poată discuta.

Am făcut câteva categorii, am încercat să pornesc câteva discuții etc.

Să vedem ce iese :)

Chestii tehnice:
Instalat pe o instanță DigitalOcean din două motive: pentru că am tot auzit de ei eram curios cum se comportă și pentru că versiunea de Ubuntu oferită de MXHost era ceva mai veche decât cerea Discourse. Nu am avut prea mult timp de pierdut pentru update & co, prin urmare am luat o instanță de test.

Instalarea Discourse este extrem, dar extrem de simplă, cu pașii foarte bine stabiliți și explicați. A durat mai mult descărcarea pachetelor decât instalarea propriu zisă.

16 Comentarii to “DevForum.ro”

 1. Sa faci backup-uri dese la DigitalOcean :)

 2. Ionuț Staicu

  @brodos: Mulțumesc de sfat. Mi s-a mai recomandat ceva de genul mai devreme. Sunt chiar atât de slabi?

  (Am câte două seturi de back-up, la fiecare 12h. Unul pe S3, altul pe serverele DO)

 3. O singura data am avut probleme, la modul ca droplet-ul nu mai avea conexiune si am ramas pe-afara. Cei de la support nu au reusit sa rezolve problema si a ramas ca-n tren. La momentul respectiv faceam doar teste si nu am pierdut nimic vital. Lesson learned!

 4. @Brodos: folosesc DO de 8 luni si n-am avut niciodata probleme de acest gen. Ciudat…

 5. Asta se intampla prin Noiembrie 2013 Oricum nu am renuntat la ei, doar mi-am luat masuri de precautie :)

 6. Mult succes cu forumul. N-am folosit DO nici eu pana acum, dar am citit si de bine si de rau… cu inclinatii spre prima varianta :)

 7. Ionuț Staicu

  @Claudiu: hai pe forum, ajută-mă să fac succes ;)

 8. @Ionut: gata, mi-am facut si eu cont :)

 9. nu te supara dar pentru mine e cam haos, complet neorganizat si pe alocuri greu de descifrat
  dar, pentru ca este la inceput inteleg
  sincer prima schimbare care as face-o ar fi sa setez pagina cu categoriile ca prima pagina

  daca vrei contacteaza-ma si te voi ajuta pe partea de design imagini, css si alea alea

 10. Ionuț Staicu

  @iuliancalin: nu mă supăr. Mai ales că din 100 utilizatori câți suntem, tu ești singurul căruia i se pare complet neorganizat.

 11. Forumul nou e super, intru in fiecare dimineata pe el !
  Iulian e flamerul ala care se ataca ca nu utilizezi Ubuntu, chiar m-a amuzat partea cu ajutorul la CSS, nu stie ca tu esti tatal lui. :)

 12. @iuliancalin: nu e dezorganizat. E DigitalOcean. Web 2.0 si toate alea. Chiar daca nu seamana cu phpBB, tot forum e. E mai rapid, e mai modern, e vorba de UX.

 13. @Jean, nu ma atac pentru ca lumea nu foloseste Ubuntu ca mine, e alegerea fiecaruia. Folosesc Ubuntu pentru ca asa vreau si pentru ca imi place. Nu ma pot numi web designer, dar stiu ca, de multe ori unele combinatii de culori nu se potrivesc si deranjeaza.

  @Claudiu, am folosit/testat phpBB si sincer…nu ma incanta. O fi forumul (devforum) web 2.0, dar nu prea arata la vremea cand am scris comentariul. WEb 2.0 pentru mine inseamna combinatia perfecta dintre culori, contrastul acela care nu deranjeaza/oboseste ochii.

  Acum, din cate vad forumul arata mai bine, s-au facut modificari si pare mai organizat. Repet, e acel contrast care te ajuta sa identifici obiectele cu usurinta.

 14. Mă bucur că modificările îți plac. Mai ales că nu am făcut nici o modificare legată de design (ci doar categorii noi).

  Cine știe, poate web 2.0 înseamnă și categorii mai multe. Pe lângă culori, desigur.

 15. sau poate mi se pare mie, posibil sa fie si din cauza ca ai adaugat mai multe categorii, deci ai pus si ceva culori pe acolo. Oricum, ceva ai schimbat insa nu-mi dau seama ce.
  Succes cu forumul.

 16. Stiam de forum, il urmaream cu interes atunci cand mai era mentionat prin grupul de pe FB. Vezi ca ai o problema cu extensia .png la avatar (o inchide foarte tare la culoare, m-ai fortat sa-mi deschid photoshop-ul doar pentru asta :-D). Cont facut!

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter