Microsoft Surface Pro 3

Pentru că tech-bloggerii români știu să scrie doar despre produsele Apple sau Samsung, îmi voi sacrifica eu puțin timp să scriu despre ce a scos Microsoft de curând: Surface Pro 3. Ceva specs pentru device-ul ce vrea să combine avantajele unei tablete (greutate și dimensiuni reduse, autonomie) cu avantajele unui notebook (putere de calcul):

 • Ecran de 12 inch cu rezoluția de 2160×1440 (aparent au ajuns ei la concluzia că formatul 3:2 e cel mai potrivit);
 • Procesor i3/i5/i7, și 4 sau 8Gb RAM;
 • Porturi USB3, Mini Display, microSD;
 • Promite o autonomie de până la nouă ore. Probabil în jur de cini-șase ore în condiții de utilizare normală.

Prezentarea poate fi văzută aici. Ce mi-a plăcut este că Microsoft a renunțat în a mai face prezentări isterice (nu, Ballmer nu era singurul crizat, toți care urcau pe scenă păreau că urlă), Panos Panay având un discurs calm, echilibrat, cu ceva glume (mai mult sau mai puțin subtile) la adresa Apple.

Sper că se vor găsi importatori oficiali și în România; pare o tabletă utilă ce mă face – cu ajutorul unui docking station, ce-i drept – să o iau în considerare la următorul upgrade.

8 Comentarii to “Microsoft Surface Pro 3”

 1. Destul de complexat tipul si tableta nu m-a convins, e mare si butucanoasa in comparatie cu iPad-ul, la marimea aia mai bine imi iau un laptop slim. Si cand te gandesti ca pentru tablete de astea nevandabile Microsoft si-a compromis si Windows-ul cu interfata jalnica Metro..

 2. Ionuț Staicu

  @Jean: nu știu cât de mare și butucănoasă este, dar nu cred că este cu mult mai mare (comparativ cu iPad 4):
  660g vs 800g
  241.2 x 185.7 x 9.4 mm vs 292.1mm x 201.4mm x 9.1mm

  Comparativ cu iPad Air:
  470g vs 800g
  240 x 169.5 x 7.5 mm vs 292.1mm x 201.4mm x 9.1mm

  Într-adevăr, este un pic mai mare ca dimensiuni, dar are și rezoluție mai mare. Și putere de calcul mai mare. Și conectivitate. Și capacitate de stocare (până la 512GB).

  Dacă pe lângă faptul că poate fi folosit ca o tabletă mai adăugăm și faptul că poți folosi aplicațiile tale: de la editorul de text, oricare ar fi el până la editor grafic (în demo s-a arătat Photoshop), parcă nu e chiar atât de neconvingător :)

  În momentul de față, pentru mine, reprezintă o alternativă de luat în seamă; sunt curios însă cum se descurcă cu virtualizarea, pentru că rulez și câteva mașini virtuale…

 3. Am inteles, daca vrei o tableta buna cu Windows 8 si cu tastatura atunci sa stii ca a aparut de vreo 6 luni, m-am jucat cu ea intr-un Sony Center dintr-un mall.

  http://www.sony.co.uk/electronics/vaio/vaio-tap-11

  Ca de obicei, Microsoft sunt doar niste copisti.. ;)

 4. Ionuț Staicu

  @Jean: Device-ul de la Sony pare a fi – din specificații – sub surface pro: ecran cu o rezoluție mai mică, memorie maximă suportată mai mică, procesor mai slab și… mai mare și mai butucănos comparativ cu Surface! :D

  Interesant să spui despre MS că-s doar copiști având în vedere că prin 2001 au încercat din greu să promoveze laptop-urile convertibile (se sucea ecranul și începeai să-l folosești cu un stylus) http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Tablet_PC

 5. Ionuț Staicu

  @Jean: și un review de la niște unii care chiar au pus mâna pe device, nu doar bălesc la Surface :D

 6. Tablet PC-ul de care spui era facut de HP, chiar m-am jucat cu unul acum 10 ani. De promovat n-au prea reusit, cum n-au reusit nici cu Windows Mobile. A trebuit sa vina iPhone si iPad care sa lanseze trendul.

  Apopo de Microsoft, daca sunt sau nu copisti: poti sa-mi dai un exemplu de ceva nou inventat de ei, care sa aiba succes si sa nu fi fost copiat dupa o idee buna de la altii ?

 7. Ionuț Staicu

  @Jean: Chiar tablet PC-ul de care spui tu a fost făcut în colaborare cu MS (de fapt, la indicațiile MS) și cred că a fost printre primele tablete comerciale. Kinect ar fi un alt exemplu.

  Sunt convins că mai au și alte produse inventate de ei, dar faptul că nu m-a interesat atât de mult acest subiect mă împiedică să-ți dau mai multe exemple.

 8. Apopo de Microsoft, daca sunt sau nu copisti: poti sa-mi dai un exemplu de ceva nou inventat de ei, care sa aiba succes si sa nu fi fost copiat dupa o idee buna de la altii ?

  Nu știu ce argument ai vrea tu să câștigi cu întrebarea asta dar oricare ar fi acesta, are importanță zero. Într-o lume capitalistă, unde competiția este sufletul inovațiilor eu zic să le mulțumești celor care-și bat capul pentru ca tu să folosești un produs “copiat” mai conectat la cerințele tale…

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter