La mulți ani, BASIC!

Ieri s-a împlinit jumătate de veac de la inventarea BASIC. Pentru cei mai tineri, limbajul în cauză are o sintaxă simplă și era limbajul implicit pe toate clonele ZX Spectrum de la noi: HC-uri, CIP-uri și ce mai erau în perioada respectivă, ceea ce înseamnă că era cea mai la îndemână metodă de a învăța ceva programare. Chiar și Commodore 64 – o adevărată bestie tehnologică la vremea respectivă – avea un interpretor BASIC.

În aceeași idee, cred că s-au scurs vreo douăzeci de ani de când am avut primul contact cu un calculator – un CIP 03 – și pe care am învățat să tastez, să programez și să devorez tot ce ține de IT.

Să trăim :)

2 Comentarii to “La mulți ani, BASIC!”

  1. Deci cat de batrana ma poate face postul asta sa ma simt…

    Eu am inceput sa ma joc (cu BASIC, bineinteles) in ’89 (cam cu o luna inainte de revolutie). Nici nu indraznesc sa calculez cat e de atunci :) Dar inca imi amintesc cat de instant m-am atasat de ideea de programare, ce fascinata am fost, cum am plecat acasa (bineinteles, nu era calculatorul meu) visand sa inventez si eu ceva de genul, ca sa am si eu unul al meu :) Aveam 8 ani pe-atunci.

    Sa traim, asadar. Si la mai mult, si la mai mare :)

  2. Jean Valjean

    Cand te gandesti ca toate minunile de pe ZX Spectrum se faceau in doar 64 KB atunci ne dam seama cat de ineficienti suntem acum. Pe de alta parte, acum ar fi de neconceput sa mai lucram cu acel BASIC cu ale sale GO TO care conduceau la ‘spaghetti code’. ;)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter