Site-uri şi aplicaţii mobile

Am observat o modă apărută cu ceva timp în urmă: atunci când foloseşti telefonul pentru browsing, multe site-uri îţi recomandă instalarea unei aplicaţii.

Două Idei (probabil voi dezvolta într-un articol viitor):

 • o conexiune mobilă este lentă. Să descarci 10Mb (sau cât o avea o apilcaţie) este stupid;
 • Nu există nici un administrator de site/firmă cu capul pe umeri care ar cere o aplicaţie standalone de Windows/Mac/Linux pentru vizitarea/utilizarea site-ului. Evident că este o idee ridicolă! În ultimii ani s-a renunţat (aproape) total la utilizarea Java sau Flash, pentru a face site-ul utilizabil pe cât mai multe platforme. Cu toate astea, aprobă bucuroşi aplicaţii de telefon!

Ideea articolului a venit de aici. Ce RWD? Ce compatibilitate? Noi trebuie să afişăm un popup ce nu poate fi închis (cel puţin pe iphone).

Temă de gândire: cum procedăm în această situaţie?

 1. Instalăm încă o aplicaţie
 2. Facem comandă de pe alt site

3 Comentarii to “Site-uri şi aplicaţii mobile”

 1. Gabriel Preda

  Buna ziua!

  Trebuie sa mentionez, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru cititorii blogului dumneavoastra, ca nu aveti dreptate cand spuneti ca popup-ul nu se poate inchide. Dupa cum vi s-a raspuns si pe Twitter, trebuie sa apasati un simplu buton si se inchide imediat, nu cum spuneti dumneavoastra “destul de greu”.
  Multumesc!

 2. Solutia corecta ar fi fost o varianta a sitului pentru mobile si poate una pentru tablete cum au facut cei de la Hotnews:
  http://m.hotnews.ro/
  http://ipad.hotnews.ro/

  Sau desigur ultimul trend, ‘responsive design’, tu stii mai bine. ;) Apropo, ai lucrat cu Twiter Bootstrap, cum ti se pare, exista alternative mai bune ?

 3. Ionuț Staicu

  Am lucrat cu BS. E o mizerie :)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter