O chestiune de UX

O mica lectie de eCommerce pe care toata lumea o greseste, inclusiv giganti ca Amazon. Am comandat niste casti (doua perechi chiar) de pe evomag. Acum, daca ma dau pe site, e plin numai de recomandari de casti. Am cumparat deja, imi recomanzi degeaba, pierzi spatiu pe ecran degeaba. Recomanda-mi produse audio, placi de sunet, cabluri, etc. NU imi recomanda tot casti.

De aici.

5 Comentarii to “O chestiune de UX”

 1. pe amazon recomandarile-s in functie de ce produse ai vizionat. cred ca si pe multe alte site-url sunt la fel.
  in fine, ideea-i ca pentru ce vrei tu (si cum ar fi normal) ar trebui ceva mai multa munca. programatorii costa bani. si aia din spate care adiministreaza site-ul costa bani. practic pentru fiecare categorie ar trebui sa ai relatii spre alte categorii recomandate. daca vrei ca recomandarile sa fie mai precise legi produsele de categorii. si mai precise legi produsele de produse. poti sa faci in asa fel incat sa permiti administratorlui sa faca toate 3 legaturile si sa aiba prioritate legaturile produs – produs, produs – categorie, categorie – categorie. dar cum am spus, costa programatorii, costa administratorii si papa si resurse.

 2. @semeketh: or costa programatorii, dar cred că un astfel de recommended for you va crește vânzările suficient încât să acopere costurile inițiale de programare.

 3. Comand lunar de pe un anume site. Dupa fiecare comanda primesc un mail cu o oferta (cum ar fi transport gratuit) daca efectuez o comanda in urmatoarele 2-3 zile.
  Deja am comandat ce am avut nevoie, pana luna urmatoare nu mai e cazul. Dar ei mi-au facut o oferta, sunt tari, nu?

 4. Marius Costache

  Eu vad problema in hyperautomatizarea cross-sell sau upsell din partea unor magazine. Imi e greu sa cred ca sunt atat de dusi cu capul cei care lucreaza acolo pe marketing sau conversii.
  Magento si Drupal stiu ca au rezolvat problema asta: adica per produs se definesc ce alte produse urmeaza a fi recomandate. Ce-i drept e mai multa munca manuala din partea administratorilor, dar functioneaza.

 5. De la Amazon au împrumutat și alții acest sistem de folosire excesivă a cookie-urilor. În vară căutasem pe mai multe site-uri păreri despre un router wifi, apoi timp de vreo luna, pe orice site de tehnologie intram, vedeam doar reclame la routere. De săptămâna trecută pățesc același lucru ca și tine, cu un magazin de IT din .ro, recomandările lor se opresc la carduri de memorie, exact ce am cumpărat de la ei…

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter