Open source FTW

Ai zice că m-am lecuit după povestea cu Ubuntu. Chestia e că am făcut alegerea asta cu mult timp înainte, cu mai bine de jumătate de an.

La sfârșitul anului trecut am decis că e cazul să intru în legalitate cu absolut tot ce este în PC-ul de acasă: Windows, Office, Photoshop și o mână de alte programe utilitare. Greșeala (mai bine zis compromisul) a fost în momentul în care am luat decizia că doar Photoshop o să fie suficient. Urmând ca pentru tot ce ține de vectori (în principiu icons) să fie procesate cu Inkscape.

Cum, nu știi ce e Inkscape? Păi așa cum Gimp este Photoshop killer, la fel și Inkscape se bate cu Illustrator. În realitate însă Inkscape este la fel de bun ca și Gimp. Adică incredibil de prost.

Dincolo de faptul că Photoshop este compatibil cu Inkscape doar când vrea unul dintre ei, editorul open source este și incredibil de lent. Incredibil de lent. Vreo zece secunde pornirea aplicației. Aproximativ un minut până se deschide un fișier. Pe acest PC. Orice fișier, indiferent cât de mare este.

Iată că mi s-a confirmat, a nu știu câta oară, că open source/gratuit nu înseamna neapărat ceva de calitate.

Cu toate sursele disponibile. Dracu’ se apucă să optimizeze… ce?

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter