De ce nu folosesc CS4?

Am scris un post asemănător pe dev. Iată-mă, un an mai târziu, încercând iar CS4. Eram doar curios să văd dacă s-a schimbat ceva cu update-urile apărute între timp. De fapt speram să apară ceva update-uri. Țeapă!

Versiunea pe x64 mi-a crapat de vreo două ori la modul grav ( BSOD, aparent din cauza driverelor video; asta în condițiile în care absolut TOATE jocurile încercate merg flawless! ), și fără niciun document deschis îmi papă o grămadă de RAM:

Iar screenshot-ul ăsta e făcut într-un moment de neinspiratie… Aseară am avut CPU Usage de peste 60% și peste 1.4Gb RAM folosit. Fără niciun document deschis, cu Photoshop-ul deschis de vreo zece minute. Să nu mai spun și de timpii de „gândire” la diferite operații foarte simple (gen mută un layer).

Nu știu alții cum sunt, dar eu n-am de gând să-mi cumpăr încă 8Gb ram doar pentru a rula Photoshop-ul!

Sper din tot sufletul ca CS5 să nu aibe aceleași probleme. Dar la ce features ne sunt arătate în filme, probabil va fi iar ceva de măcinat CPU…

Sunt singurul care crede că CS3 a fost cea mai reușită ediție? :|

PS: e versiunea trial, descărcată direct de pe adobe.com, deci nu aș putea fi acuzat de practici neortodocse, nu? :D

Editare târzie

Să nu spun că la instalare nu s-a gândit să mă întrebe dacă vreau să-mi importe setările din CS3… Adică na, cine s-ar gândi că vreau să-mi păstrez shortcut-urile, brush-urile, workspace-ul, dimensiunile (în px, nu în cm; btw, de ce naiba vine PS setat by default cu dimensiunile în centimetri?) etc. ?

9 Comentarii to “De ce nu folosesc CS4?”

 1. Sunt singurul care crede că CS3 a fost cea mai reușită ediție?

  Nu :). Si eu sunt de parere ca CS3-ul este cea mai reusita versiune de photoshop, doar ca are o mica problema (aici o sa-mi iau m**e) : este aproape imposibil s-o emulezi in Linux, cu Wine (am incercat acu’ multa vreme si nu am reusit, asta dupa ce am citit o gramada de forumuri).

  PS : Nu mai am nicio treaba cu Linux-ul, dar am zis asta stiind ca Ionut e fan linux (NOT!)

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Eu nu înțeleg unde e problema… E ca și cum ai spune că textmate sau coda sunt nașpa doar pentru că nu rulează pe windows.

 3. “Sunt singurul care crede că CS3 a fost cea mai reușită ediție? ”

  Nu, relax. CS3 FTW ! :-)

  @Stefan: mi-e imi rula perfect in Linux emulat cu Wine. Arata putin nasol butoanele si scrisul, dar esential e ca a mers.

 4. Doar CS3, cel putin pana in momentul de fata. Probabil ca CS5 va aduce imbunatatiri… dar nu cred ca pe partea de optimizare resurse. :)

 5. Staicu Ionuț-Bogdan

  Desigur… De ce ar face-o? Cred că ăsta e prețul pe care trebuie să-l plătim când vrem putere de calcul mai mare :D

 6. Dupa parerea mea tot cs 3 e cam cel mai reusit . dar acuma cum se fac toate softurile si jocurile trebe sa ti pasu cu ele . tot mai performante le fac tot mai multe resurse trebuie.

 7. Pilat Horia-Stefan

  OS: win7 – testat toate versiunile de la adobe. Nu am avut nici o problema. Acum utilizez Photoshop CS4 in combinatie cu Flash CS5, Illustrator 8 fara nici o problema

Show trackbacks
 1. […] poți să stai fără griji in ceea ce priveste memoria calculatorului tău (Ex: photoshop = un adevarat mâncător de rami… mai ales CS4). […]

 2. […] recunosc, sunt un pic de modă veche. Îmi place prea mult Photoshop CS3 pentru a renunța la el. CS4 mi se pare greoi iar CS5 păstrează unele bug-uri introduse cu dibăcie în CS4. În plus, există și problema cu […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter