Cum am început să folosesc Bing (și cum am renunțat la el)

Ieri am decis că ar fi cazul să încerc ceva nou: Bing. Am setat chrome să folosească Bing ca motor de căutare implicit și tot ce am căutat am încercat să caut prin sus-numitul motor de căutare. Doar că… socoteala de acasă nu se potrivește cu cea online și am început să observ două chestii:

 1. Relevață ce tinde spre zero. Nu, nu contează că sunt autentificat sau că folosesc Chrome. Cu IE10 sunt FIX aceleași rezultate.
 2. Dacă dezactivezi safe search, Bing Imagini îți găsește o grămadă de porn pentru multe cuvinte.

Chiar dacă google îmi urmărește absolut orice mișcare online, cel puțin pot găsi ce caut.

5 Comentarii to “Cum am început să folosesc Bing (și cum am renunțat la el)”

 1. Asta nu urmareste si pare mai bun ca Bing, cel putin pe ce am cautat eu.
  https://duckduckgo.com/

 2. Desi deseori tind spre o latura conspirationista, nu cred ca e cazul aici.
  Exact faptul ca Google urmareste asa bine utilizatorii, face ca rezultatele sa fie atat de relevante.

  Decat sa incerci sa calculezi ce vor oamenii, este mult mai simplu sa aduni munti de informatii despre cum se comporta oamenii.
  Stiati de ex ca Google ia in calcul pana si faptul ca dai click pe un rezultat, stai 2-3 secunde si revii inapoi la rezultate?
  Si-au dat seama ca acel site nu se potriveste cu cuvintele cheie cautate, iar cand te opresti pe site-ul unde gasesti ce doresti, daca are adsense sau analytics, sau orice altceva ce poate accesa cookie-ul “nemuritor” automat stie ca acel site este relevant pentru cuvintele cautate.

  Sa fim seriosi, credeti ca Microsoft nu si-ar permite ingineri sa calculeze acele rezultate?

  Dar fara o retea bine infipta bine in internet (adwords, gmail, analytics, adsense, etc) de unde sa culegi informatii, sa afli daca userul a ramas pe site-ul din care a dat click din rezultate, este aproape imposibil pentru orice alta firma sa ofere rezultate competitive.

  Doar imaginati-va daca Google ar indexa Facebook-ul, si facebook ar folosi Google Analitycs ce-ar putea face Google…ar stii tot.

 3. Am incercat si eu cu mult timp in urma sa schimb motorul de cautare(Google-> Bing) dar am renuntat la fel de repede din acelasi motiv, rezultate cu relevanta zero. Eu cred ca ei inca mai ciordesc ce mai pot de pe la Google si asa is construiesc ei rezultatele. La un moment dat cei de la Google chiar au postat dovada cum cei de la Bing le furau din rezultate, au degenerat niste rezultate “artificiale” si cei de la Bing le-au luat de bune :)

  Folosesc si webmasterul celor de la Bing pentru site-urile pe care le am in administrare si pot sa va spun ca la capitolul eficienta sta mai prost decat un agregator de continut prost.

  @Manu, nu cred ca o vreodata Google o sa indexeze Facebook-ul dar in schimb trebuie sa ne asteptam la ceva promitator de la Facebook Graph Search, cu siguranta acesta va ajunge cel putin la fel de bun precum Google-ul la anumite capitole.

 4. Staicu Ionuț-Bogdan

  @manu144x: vorbim despre o căutare făcută fără a fi autentificat, în alt browser, repetată de pe un PC fără nici un produs google instalat, cu un alt IP (din alt oraș).

  Râdem, glumim, dar aici este vorba strict despre relevanță, nu despre tracking :w00t:

 5. Nu cred ca m-ai inteles. ei colecteaza toate aceste date de la toata lumea le stocheaza si fac statistici si pe baza lor. Nu am zis ca acesta ar fi factorul decisiv, evident, e doar unul din multi multi factori.
  Si nu vad ce legatura are exemplul tau. Daca 1 milion de oameni au dat click pe acel site, la acele cuvinte cautate, google stie, chiar fara nici un produs instalat pe site, prin acel click intermediar de unde ei colecteaza date.
  Ok, nu stiu cate secunde ai stat la ei pe site neavand produse google instalate pe site, dar totusi,e logic ca daca la acele cuvinte cheie 1 milion au dat click pe acel link, si sa zicem doar jumatate au dat pe celalalt, e clar care e mai relevant, nu? Evident ca va influenta ordinea afisarii.

  De ex, alaltaieri caut cu ASK.com .net framework. In ideea de a fi relevant, imi da linkuri de softpedia, fiind roman.

  Google in schimb, imi da site-ul softpedia undeva la al 5-6-lea rezultat, iar site-ul oficial microsoft este primul.

  E foarte clar ca 99% din cei care faceau cautarea aceea cautau site-ul oficial microsoft. si nu ar fi downloadat asa ceva de altundeva. Chiar daca microsoft sigur nu foloseste google analytics, daca ai dat click pe rezultat s-a inregistrat. Daca folosesti Chrome s-a inregistrat. Daca folosesti Google Toolbar s-a inregistrat. E din ce in ce mai greu sa fugi de ei.

  De asta Google e no.1 si va ramane. Pentru ca stie pe ce au dat click altii, si pe langa multitudinea de alte criterii care se iau in calcul, acesta este un factor mega decisiv. Democratie in toata splendoarea ei.

  Plus de asta I have inside sources :D And they tell collecting statistics on trends is everything.

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter