Cum te menții în stare de funcționare?

La început nu consumam nimic pentru a intra într-o stare de flux. Starea de flux e atunci când lucrezi câteva minute, dar când te uiți la ceas, îti dai seama că a trecut jumătate din zi. Apoi am redescoperit Coke și Mountain Dew. Spun că am redescoperit pentru că am avut o perioadă de aproximativ un an (poate chiar mai mult) în care nu am băut nici Coke și nici alt suc (nici măcar sucuri „naturale”).

Undeva prin 2008-2009 am început să consum 3 în 1. Spre sfârșitul lui 2009 începusem să fac o cană de apă cu trei plicuri de 3 în 1. Un fel de 3 în 1 de 3 în 1.

Apoi am descoperit cafeaua și totul s-a schimbat. Întâi la ibric, apoi la percolator și la presa franceză. Totul a culminat, normal, cu un espressor. Dacă inițial nu dădeam importanță cafelei, am cumpărat și o râșniță, am început să cumpăr boabe, m-am documentat cu privire la felul cafelei (robusta, arabica), la cum e prăjită, la cum e ambalată (am cumpărat de câteva ori cafea proaspăt prăjită, este din alt film!)

Tu cum reușești?

8 Comentarii to “Cum te menții în stare de funcționare?”

 1. Somn. Atat. Fara cafea, suc, energizant.

 2. Cafea, limitat ala 2 pe zi. Și plimbări la aer curat.

 3. Ciocolata, cafea si energizant. Cu cat mai multe, cu atat mai bine :P

 4. Eu am inceput cu 3 in 1, fiind antitalent la tot ce tine de bucatarie. Dupa m-am molipsit de la tine cu cafeaua facuta la ibric, timp de ceva timp (1-2 ani), iar recent mi-am cumparat un espressor care-si face treaba de minunte.
  Nu stiu la altii cum e, da’ eu daca vreau sa ma trezesc dimineata devreme beau 2 guri de cafea inainte sa ma bag in pat, iar dimineata ma trezesc inaintea ceasului, fresh (cu precizarea ca adorm un pic mai greu).
  Cand chiar vreau sa stau treaz ma salveaza una-doua cani de coca-cola sau uneori o liniuta de coca, fara cola :) .

 5. Fara sucuri, categoric fara energizante. Doar ceai negru.

 6. Pepsi is my best friend:) Am inceput si eu noptile lungi si dese de programare cu multi litri de cafea dar pe urma mi-am dat seama ca nu face prea bine si de atunci am trecut la Pepsi.

 7. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Stefan: eu cred că o cafea este mai putin nocivă decât un pepsi (cantitate asemănătoare). În pepsi ai o mulțime de chimicale și o grămadă de zahăr. Literalmente o grămadă.

 8. De cand sunt freelancer am renuntat si la cola si la cafea… ma trezesc colo pe la 9-9.30, mananc bine si ma apuc. Folosesc tehnica pomodoro si asta ma face foarte productiv + pauzele necesare tehnicii pentru o genoflexiune, un mar, un pahar cu apa… dupa 9 ore gata. Next day, de la capat.

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter