Ce sper să aducă Windows 8? Focus!

Mai este o săptămână și un pic pănă se lansează mult așteptatul (de mine, cel puțin!) windows 8. Ce va aduce nou se știe deja: noua interfață care până acum o lună se numea Metro (până au descoperit că încalcă un mic copyright cu … Metro; parcă a doua limbă vorbită în Microsoft era româna; chiar nu s-a găsit nici un român să zică ceva despre asta?), performanțe mai bune, un nou Internet Explorer (yay!) și altele, care în momentul de față contează atât de puțin…

Singurul lucru ce sper să apară – și aș plăti încă o licență de windows DOAR pentru chestia asta! – este de fapt ceva ce vreau să dispară! Să nu mai permită aplicațiilor să-mi fure focusul! Mi s-a întâmplat de sute de ori ca în timp ce scriu să apară, de exemplu, o notificare de restart ce-mi fură focusul FIX când apăs enter. Sau când instalez ceva, las installer pe un monitor și îmi văd de treabă pe cel de-al doilea monitor (da, am două monitoare). Crezi că se poate? NU! Installerul sufletului îmi fură nenorocitul de focus!

Iar asta nu e o problemă introdusă de Vista (cum ar fi, nu știu, faptul că nu ține minte setările folderelor gen sortare, grupare etc). Nu! Este prezentă cam de când folosesc eu PC-urile, adică cel puțin de pe la Windows 95!

Nimeni de la Microsoft nu a avut problema asta? Nimeni nu a considerat că este o problemă?

Le doresc tuturor programatorilor care au implementat cel puțin o dată o șmecherie d’asta ce fură focusul să folosească șase luni OSX. Care, dincolo de toate căcaturile pe care le face, nu fură nenorocitul de focus!

Cu o oarecare legătură: Please Don’t Steal My Focus.

Update

Dacă e să țin cont de acest test, problema este încă prezentă în Windows 8. Fuck!

Update 2

Problema este existentă și în Windows 8. Good job, Microsoft!

3 Comentarii to “Ce sper să aducă Windows 8? Focus!”

  1. Acum ca ai mentionat, ma scoate din sarite problema.

  2. it’s not a bug, it’a a feature.

  3. Staicu Ionuț-Bogdan

    Să știi că sunt tentat să cred asta, având în vedere că există de mai bine de zece ani…

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter