Cinci Link-uri III

45 Excellent Professional Resources For Learning WordPress Development

În urmă cu cinci-șase ani când am început să experimentez cu WordPress, singurele resurse disponibile erau un Codex sărăcăcios, cu multe link-uri moarte și câteva teme disponibile. Și alea semănau între ele si aveau link-uri dubioase în footer! Am început șontâc-șontâc, modificând kubrik, intuind unele lucruri, făcând greșit altele, reușind totuși să fac o temă pentru blogul vechi (mama lor de mâțe!). Timpul a trecut, resursele au început să apară, din ce în ce mai multe și de calitate mai bună, astfel încât oricine poate ajunge destul de rapid la un nivel cel puțin mediu.

Webplatform

În cazul în care w3fools w3schools reprezintă documentația supremă pentru tine, probabil ar trebui să migrezi spre webplatform. Actualizat de comunitate, având în spate nume grele: adobe, google, mozilla și alții, conține (aproape) tot ce trebuie sa știi despre HTML, CSS, JS, accesibilitate etc.

DOM Enlightenment & JavaScript Enlightenment

Sunt situații în care utilizarea unei biblioteci JS (gen jQuery, Prototype etc) nu justifică 20kb+ de cod. Nu poți face un cod cross-browser de calitate fără a înțelege concepte de bază, ca DOM, scopes sau prototypes.

Logic Lab

Cred că o vizualizare mai bună a ceea ce înseamnă porți logice nu se poate. Porțile logice sunt niște chestii în electronică dar care au migrat – într-o oarecare măsură – și în programare. Asta pentru că (aproape) toate porțile au un omolog în limbaje de programare: AND, OR, NOT. Dacă ești la început de drum iar aceste condiții îți fac probleme, îți recomand să te „joci” puțin în aplicație și să încerci diferite combinații. Ca exercițiu, încearcă să faci câte o poartă XOR, NOR, XNOR sau NAND folosind doar AND, OR sau NOT.

Programming Windows 8 Apps with HTML, CSS, and JavaScript

Noul Windows 8 permite scrierea de aplicatii native cu… JavaScript. Adică face fix ce face și PhoneGap pentru telefoane. Și pune la dispoziția celor interesați o carte (momentan doar PDF, dar sper să apară și un EPUB sau MOBI în curând) gratuită despre cum ai putea face asta.

Un comentariu to “Cinci Link-uri III”

  1. Legat de utimul punct din articol, Microsoft mai ofera gratuit si vouchere de testare pentru examenul 70-480: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3. Detalii despre campanie la adresa: https://www.facebook.com/#!/MicrosoftLearning/app_515204465157086

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter