Cinci Link-uri II

Breaking Good Habits – Harry Roberts

În ultima vreme mă preocupă din ce în ce mai mult optimizarea, reutilizarea și citibilitatea (?!) lizibilitatea codului. Prin urmare am început să mă documentez, să citesc diverse articole, să mă uit la astfel de conferințe. Am ajuns nu doar să folosesc SASS ci să îmi și placă!

JavaScript, HTML5 & CSS3 Fundamentals

 • Tipul din videos seamănă cu Steve Martin;
 • Folosește Notepad, chiar dacă Visual Studio se comportă rezonabil pentru limbaje mai web..ish.
 • Nu folosește radix la parseInt.
 • Ghilimelele sunt stupide, fără nici o legătură cu JavaScript (încearcă să pui un string în ghilimele d’alea, vezi dacă merge!)
 • Filmele sunt servite prin silverlight. Silverlight? Really??

Am avut timp doar să văd câteva minute, dar dacă trecem de aceste mici neajunsuri, cele câteva ore de explicații pot fi un punct de plecare bun pentru mulți.

Textmate opensourced!

Știrea asta nu prea are legătură cu web development-ul în mod direct, dar este interesant de urmărit evoluția editorului ce a influențat în mod vizibil o grămadă de alte editoare, de la E-text până la Sublime (editorul meu de suflet – și de cod! – în prezent). Dacă luăm în calcul ce avânt a prins Sublime în ultima jumătate de an și pauza de peste cini ani luată de Textmate (nu, versiunile minore ce apăreau o dată la câteva luni nu se pun!), eu consider că asta a fost o decizie disperată, în speranța că Textmate nu va muri. Nici E-text n-a murit, doar că nu a mai avut un update de câțiva ani

Cărți gratuite despre Python și despre JavaScript

Învătarea limbajului Python este unul din limbajele puse într-o listă „de încercat cândva”, alături de multe alte limbaje de programare și chestii personale. Deși probabil nu se va întâmpla prea curând, sunt convins că există cititori ce sunt interesați de câteva resurse de Python.

Random Thoughts

Pentru că twitter și facebook sunt proprietarii de drept a conținutului scris de mine (fie ca sunt frustrări, links sau răspunsuri date altora), am decis să îmi fac un fel de mini-blog. Folosește tema p2 și are ca destinație, momentan, chestii scurte ce altfel ar fi ajuns pe twitter (și probabil s-ar fi pierdut mai devreme sau mai târziu).

8 Comentarii to “Cinci Link-uri II”

 1. Tizule, n-am citit încă articolul, că m-a lovit în tâmplă cuvântul la care ai pus “(!?)”. Cuvântul pe care îl căutai tu acolo este lizibilitate. :P

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Mulțumesc, am modificat!

 3. Mersi de ideea cu Sublime Text 2, îl testez zilele astea și-l cumpăr la reducere dacă-mi place (până acum foloseam Notepad++, dar caut ceva mai avansat).

  O listă cu plugin-uri utile ai? :)

 4. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Bogdan: notepad poate avea oricâte plusuri după el, e tot notepad. Am convins deja trei utilizatori înrăiți de n++ să treaca pe sublime, deci probabil nu e dracu’ atât de negru :D

  Config meu de la sublime este pe github. Cu plugins cu tot :)

 5. Bă, testez Sublime de o săptămână dar când o să am și eu un plugin de Sublime care să îmi arate TOATE caracterele, renunt la NPP.

  Da. DRY. Îi făceam capul mare lu Ddumi aseară pe tema asta. Da așa mi-e o lene să scriu articolul.

 6. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Cătălin: ce caractere nu îți arată?

 7. All. vreau tot, inclusiv cele non-text. Pt că lucrez pe fisiere non utf8 sau cp1250.
  îmi vin fisiere în cp866 (rusă), greek, şi cele mai sexy sunt alea in latin5 (turcă).
  Si am nevoie să vad tot sa nu fut fisierele.

 8. total offtopic: băi, ce mi-a plăcut call-to-action-ul de la sfârşitul feed-ului.

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter