Monitor multitouch Dell ST2220T

Dell ST2220T – Monitor multi touch. Preț accesibil, funcționalitate ok. Din păcate, nu este touch în adevăratul sens al cuvântului (cu suprafața ecranului sensibilă) ci are pe margine o șmecherie (probabil IR) ce detectează degetele. Partea bună este că e multi touch. Partea rea este că este doar bi-touch (detectează doar două degete) iar pe margini este mai puțin precis. Merge rezonabil cu Win7 și Win8 dar are nevoie de un driver special pentru OSX (care costă vreo 300$).

Evident, l-am luat pentru un proiect (la fel cum s-a întâmplat cu iPhone sau cu Nexus). Am avut surpriza să văd că Chrome nu detectează event-urile ca touch* (touchstart, touchend, touchmove etc) și că nu pot dezactiva pinch to zoom (ceea ce face treaba mai complicată decât ar trebui).

Overall, imaginea este bună, nu are probleme vizibile de culoare sau alte bucurii d’astea. Cea mai mare problemă – și zău că nu înțeleg de ce se încăpățânează producătorii! – este că atât ecranul cât și rama acestuia sunt.. glossy! Oameni buni, nu faceți glossy chestiile pe care dai cu degetul în continuu!

Windows 8

Dacă în urmă cu câteva luni, atunci când a apărut dev preview, am zis că Win8 este o porcărie din punct de vedere al usability, acum nu pot să zic decât că impresia a rămas aceeași. Voi reveni cu amănunte cu altă ocazie.

3 Comentarii to “Monitor multitouch Dell ST2220T”

 1. Se pot emula touch* events, din mouse events daca browserul le initiaza.

  Vezi ce events sunt initiate. In Chrome, in Developer Tools > Scripts, in panoul din dreapta ai ‘Event Listener Breakpoints’, selecteaza evenimentele si fa cateva touches si vezi ce evenimente sunt initiate.

  Pe un monitor touch GSAN (de POS), Chrome initia evenimente ‘mousedown’ & ‘mousemove’.

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Navaru: da, se execută mousedown/up/move. Deși am observat unele probleme la mousemove în combinație cu requestAnimationFrame (este detectat mai mult nu decât da).

  Nu țin neapărat să folosesc touch events, dar tare mi-e să nu se strice treaba la vreun update.

  În plus, încă nu știu cu pot detecta multi touch (pinch, de ex); dar cum momentan nu arde, nu mi-am bătut capul cu această problemă.

 3. Incearca libraria asta, mie mi-a fost de folos:
  http://eightmedia.github.com/hammer.js/

  Detecteaza si transform (pinch).

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter