Outlook 2010 Conversation

Chiar dacă nu are legătură directă cu web development-ul, Outlook este o unealtă excelentă all in one când vine vorba de mail-uri, calendar și task list. Sigur, poți folosi o suită online, gen Google Docs, dar eu unul nu mă pot obișnui (mai ales că am o baftă cu ff, ceva de speriat, că îmi crapă sau folosește extrem de multe resurse câteodată (50%+ CPU și/sau 1.5Gb ram).

Prin urmare, folosesc MS Office. Mi se pare o combinație de aplicații excelentă (din care oricum nu folosesc frecvent decât Outlook) iar ultima versiune (2010) chiar dacă e beta, merge foarte bine. În plus, arată și mai bine decât versiunea anterioară. Prin urmare, la apariția ediției finale, sunt șanse destul de mari să cumpăr și o licență de Office :D

În fine, una din chestiile noi introduse de Outlook 2010 o reprezintă conversațiile:

Toate mesajele de la aceeași persoană sunt grupate într-o conversație, opțiune inspirată (cred) din modul în care Gmail afișează mesajele. Problema este însă că în unele cazuri „conversația” nu e cea mai bună aranjare posibilă, exemplul din screenshot-ul de mai sus fiind destul de elocvent: de la Torent primesc un fel de newsletter săptămânal (sau chiar mai rar). Nu e nicio conversație în asta, nu?

Rezolvarea

Rezolvarea este foarte simplă: click dreapta pe bara cu „Arrange by…” -> Conversations -> Show messages in conversations. Din păcate însă, dacă ai mai multe foldere, trebuie să repeți pasul pentru fiecare folder în parte.

Și dacă ești curios, Office 2010 apare în… 2010. În prima jumătate.

3 Comentarii to “Outlook 2010 Conversation”

  1. Optiunea asta exista si in Outlook 2007 si daca nu ma insel si in Outlook 2003 si Outlook Express.

  2. Staicu Ionuț-Bogdan

    @Victor: probabil. Dar în 2010 este activată by default :)

  3. Nu-mi place optiunea de la GMail deci probabil nici optiunea viitoare din Outlook. Prefer sa bag niste reguli sau sa mut manual email-urile intr-un folder separat. Ce e sigur e sigur. Ce-i drept nici nu primesc asa multe email-uri incat sa nu le pot face fata. :)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter