Instalează OSX Lion pe PC-ul tău!

Dacă ești ca mine și ai nevoie din când în când de OSX pentru diverse teste (ba un simulator de iOS, ba safari de mac e uneori stupid, ba antialias-ul fonturilor strică unele treburi, chestii d’astea), iar achiziționarea unui mac nu pare o afacere foarte bună (mai ales pentru că este DOAR pentru teste!) am o soluție care te-ar putea ajuta.

Pui mâna pe Kakewalk, instalezi și… ai un OSX.

Singura chestie un pic aiurea este că vei avea nevoie de un OSX funcțional pentru a face stick-ul de instalare.

Toată treaba durează cam 30 minute (15 minute stick-ul, 15 minute instalarea propriu zisă) și sunt șanse destul de mari să meargă „out of the box” majoritatea chestiilor. De ex, pe un EP35-DS4 mi-au mers toate componentele în afară de sunet. S-a rezolvat cu VoodooHDA.

Întrebări? Comentarii?

10 Comentarii to “Instalează OSX Lion pe PC-ul tău!”

 1. Iar dacă nu aveți un OSX funcțional, ntz se oferă să vă facă stick-uri pe like-uri!

 2. Iar daca nu am virtualizare pe procesor? Tot nu merge?

 3. Tot mai bun unul nativ.
  Corecteaza eroarea din prima fraza ;)

 4. Am un Macbook Air model 2011 si astea vin fara DVD sau stick cu OSX Lion.
  Cum trebuie procedat in acest caz ? Thanks.

 5. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Jean: descarci lion din app store. Ai opțiune de a face un stick bootabil.
  Cred că poți cumpăra și un stick/dvd cu lion.

 6. @Jean pt MBA2011 nu merge decat prin recovery (download) – e alt Lion. Au aparut hack-uri: ii dai instalare pe un card/hdd extern, dupa download opresti procesul, etc..

 7. gabi nu e adevarat. Poti sa faci dvd/stick de recovery f usor. Iei de pe app store lion, intri in aplications, ai install lion, click dreapta , show package, si acolo ai iso de lion care il scrii cu disk utility. In schimb, pt ca e MBA 2011, nu mai ai nevoie de asta, si poti instala Lion direct online, el se conecteaza la serverele apple, si dl kitu de instalare Lion. Cauta putin pe google si sigur o sa gasesti instructiuni pas cu pas.

 8. @Marius iarta-ma ca indraznesc sa te contrazic :) eu spun din proprie experienta. Lion-ul dat jos (chiar si cel cumparat) si pus pe stick -> NU MERGE pe MBA2011. Te rog, cauta si tu cu google ..

 9. Scuza-ma. Acum am vaz ca la MBA2011 si mac mini nu merge de pe stick, decat de pe stickul cumparat de la ei, dar tot are varianta facuta special pt el, cea cu recovery

 10. exact :) imi plac oamenii care recunosc :) E aiurea totusi sa dai jos 4GB fix cand iti arde buza si poate nu ai NET in zona. O tampenie… din nou marca Apple

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter