Workshop 2parale și marketing afiliat

Aseară am fost la workshop-ul 2parale. S-a vorbit despre marketing afiliat, despre 2parale și despre toate chestiile ce-i fac pe mulți să tresară când aud cuvintele magice „bani online”, „bani pe internet” și alte combinații de genul ăsta.

Din toată povestea am înțeles câteva lucruri (pe care le-am „rumegat” peste noapte):

 • Prin 2parale trec sume importante spre afiliați. Sunt afiliați în sistem care încasează câteva mii de euro. Lunar;
 • Userii nu au suficientă încredere pentru a face cumpărături online iar tu, ca site, trebuie să-i educi. Teoretic, e corect. Practic însă, e ca și cum un dealer de droguri îți spune că marfa lui e perfect sigură. :D
 • Proiectele care merg sunt agregatoarele, comparatoarele și alte chestii d’astea ce presupun spam indexare masivă în motoarele de căutare (gen tpu.ro). Ce se întâmplă în cazul în care nu mai apari în rezultate? Well… Shit!
 • Ca advertiser trebuie să ai câteva sute (cu bătaie spre o mie) de vânzări pentru a intra în sistemul 2parale. Pe de-o parte e bine pentru afiliați. Pe de-o parte e rău pentru advertiserii mici ce vor să se promoveze;
 • Că tot vorbim de advertiseri, un magazin online a fost închis deoarece nu a mai putut face față comenzilor primite prin 2parale. Nu știu despre ce magazin e vorba, treaba asta pare un pic trasă de păr, dar știu că sunt destui oameni care nu pot face față unei creșteri bruște;
 • În curând se vor face mici modificări în interfața 2parale. Datorită mie. :D

6 Comentarii to “Workshop 2parale și marketing afiliat”

 1. Stiu ca am ramas restant cu cifrele alea despre care am discutat :)

  Am tot asteptat sa rezolvam ultimele bug-uri si sa facem deploy la o noua versiune a platformei 2Performant, insa intrucat se pare ca lucrul asta va mai dura putin, o sa le lansam saptamana asta.

 2. Ham, a fost anunțat pe blogul lor meetup-ul? De obicei sunt și eu pe acolo, dat acum n-am știut de el…

 3. Noi nu am spus nimic legat de spam si nici nu incurajam spamul. Cand am vorbit de comparatoare de preturi ieri, am specificat ca vizitatorii care ajung pe un astfel de site ei sunt in “buying mode”. Pe de alta parte, traficul din Google este de foarte buna calitate. Acesti vizitatori au nevoie de ceva si prezinta interes asupra ce cauta acolo. Toti urmarim sa ajungem in Google pentru cat mai multe cautari, asta nu inseamna ca facem spam. Unui magazin ii este imposibil sa apara in cautari pentru toate cuvintele cheie ce vand pentru el, este bine ca afiliatul sa se concentreze pe acele cuvinte (in general long tail).

  Advertiserii trec printr-un proces de integrare la noi in sistem (la fel si afiliatii). Un advertiser trebuie sa demonstreze ca are un business viabil cu o putere de vanzare pana in momentul de a intra in 2Parale. Daca un magazin nu vinde online, asta inseamna ca nu va vinde nici prin noi. Iar in acest caz vom pierde cu totii: si advertiserul, si afiliatii care au incercat sa-l promoveze, si 2Parale. De aceea am impus un minim de vanzari. Pentru binele tuturor, inclusiv al magazinului respectiv.

  Da, un magazin chiar nu a mai facut fata vanzarilor aduse prin sistemul nostru si s-a inchis. Poate pare tras de par insa este 100% adevarat. Nu ne-am permite sa facem afirmatii false.

  Multumim pentru sugestiile tale. Incercam tot timpul sa imbunatatim platforma pe cat de mult posibil.

 4. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Mihai: da, a fost anunțat de cel puțin o săptămână (am primit și mail)

  @Cristi: am zis că pare trasă de păr, n-am zis că nu e adevărat. :) În plus, am precizat că sunt conștient că sunt oameni care nu pot face față unei creșteri bruște (în orice domeniu, financiar, profesional sau personal).

 5. Cand mai sunt genul asta de lucruri frumoase prin Constanta poate postezi si tu. Eu nu sunt afiliat al 2parale, dar ma intereseaza orice experienta de gen.

 6. Salut Ionut,

  multumim pentru participare si feedback, o sa incercam sa tinem cont de el.

  Si noua ne-a placut intalnirea, mai venim sigur ;)

  Toate bune,

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter