Social media nu este foarte social

HTC, când nu scoate trei telefoane / zi organizează concursuri pe Facebook. Irelevant. Relevant este modul în care programatorii – în general – înțeleg fenomenul „social media”. Rezultatul acestei înțelegeri precare se vede la fiecare înscriere pe un site ce folosește uneltele puse la dispoziție, fie de Facebook, fie de alți provideri open ID.

Spus, pe scurt, în momentul în care accepți o astfel de confirmare

Se presupune că site-ul ce îți cere acceptul va folosi datele tale. Nume, poze, sex etc. Ce ți se cere pe următoarea pagină?

Jumătate din datele pentru care ți-ai dat acordul să fie folosite! Autofill presupune vreo zece linii de cod. Atât. Iar asta nu se întâmplă doar la HTC. Nu, asta se întâmplă la majoritatea site-urilor ce folosesc un astfel de sistem de înregistrare.

Chiar sunt singurul care consideraă că e ok dacă îi ceri utilizatorului TOATE datele (inclusiv email-ul) și … gata? Să apeși pe „Allow” și să fii autentificat pe site-ul pe care te-ai înregistrat. E chiar așa greu? Eu am făcut și nu mi s-a părut ieșit din comun. Da, a durat aproximativ o oră, dar cunoștințele mele de PHP/MySql sunt limitate. Bănuiesc că un programator cu experiență ar face treaba asta mult mai repede.

Sunt curios de ce se întâmplă asta? Este vreun motiv legal de care eu nu știu?

5 Comentarii to “Social media nu este foarte social”

 1. Din cate stiu eu, Facebook interzice popularea campurilor dintr-un formular cu datele utilizatorului.

  Si ce faci cu utlizatorii care au ca nume pe facebook un nickname?

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Din cate stiu eu, Facebook interzice popularea campurilor dintr-un formular cu datele utilizatorului.

  Cred că dacă ar fi interzis n-ar mai fi disponibilă opțiunea de a prelua datele despre utilizator.

  Si ce faci cu utlizatorii care au ca nume pe facebook un nickname?

  Nu am zis că acele câmpuri trebuiesc să fie read-only. Dar un autofill tot ar fi drăguț.

 3. crezi ca programatoru’ ala nu are destul de lucru, trebuie sa mai piarda inca o jumatate de ora ca sa scrie liniile de cod necesare, si asta pentru ca ti-e lene sa completezi doua campuri

 4. Nume, prenume, tara … intradevar e FAIL. Totusi, data nasterii implicit nu e publica iar adresa de e-mail lafel. FB foloseste un proxy email implicit, care stie ca trebuie sa puna mesajele in inbox-ul tau din site.

Show trackbacks
 1. […] Cu toate astea, au fost nevoie de câțiva ani pentru a mă face să-mi fac un cont. Prima chestie care m-a atras a fost serviciul de autentificare: în loc să mă înregistrez pe un site cu nume, adresă de mail etc, lăsăm Login with Facebook să facă toată treaba pentru mine. (asta nu înseamnă că nu au existat și amatori…). […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter