Vrei un tutorial? Am nevoie de ajutorul tău!

Am vorbit cu Vali (pentru cine nu știe, Vali a scris primul tutorial de PHP în limba română) zilele astea și se lăuda că a reușit să facă un sistem de login ce folosește google, yahoo, facebook, twitter și alții (în jur de o duzină or so).

Prima chestie care mi-a venit în cap a fost să-i sugerez să facă un tutorial despre OpenID și autentificarea folosind diverse servicii. A zis că nu are suficientă motivație.

AJUTOR!

Așadar, dacă te interesează un tutorial în limba română despre OpenID și chestii de genul ăsta, te invit să lași un comentariu în care spui la ce ți-ar fi util un astfel de sistem de autentificare. Poate reușim să-l motivăm!

14 Comentarii to “Vrei un tutorial? Am nevoie de ajutorul tău!”

 1. Eu vreau sa vad un astfel de tutorial pentru ca dupa aceea sa vad cum il pot integra cu CodeIgniter. Caut o alterntaiva la librariile de CI care folosesc tehnici proprietare.

 2. Si eu sunt interesat! :)

 3. Staicu Ionuț-Bogdan

  Si eu sunt interesat! :)

  Deoarece….? :D

 4. Incepusem si eu sa lucrez cu o librarie(a3m) tot in CI ce folosea acest concept, am si uitat de ce nu am terminat de finisat si implementat. Ar fi interesant sa vad ce pari mai sunt.

 5. da, cod mura-n gura e oricand binevenit :))

 6. eu vreau sa invat php , da’ cand vad heroglifele alea m-i se ridica paru in cap
  html si css am invatat de unu’ singur, insa php nu se prinde de loc de mine, nu inteleg cum lucreaza codul ala nenorocit
  ..da stiu ca nu se invata in 2 ore, dar de 3 ani de cand imi pierd timpul in fata calculatorului …nimic, si chiar daca am citit tutoriale de php tot nu le pot intelege pentru ca cel care le scrie nu le explica destul.

 7. @iuliancalin , incearca tutorialul din site-ul meu http://www.oriceon.com/

 8. Sunt interesat, ca motivatie ii spun ca vor fi mai multe site-uri romanesti (eu ii dau unul sau 2) care vor folosi OpenID daca va face acest tutorial ceea ce ar fi o evolutie pentru web-ul romanesc.

 9. prima oara am implementat openID acu vreo 2 ani. Am folosit (de fapt am modificat, ca nu mergea) clasa de openID de la Zend si am implementat-o intr-un site. Nu e foarte complicat. N-am mai lucrat cu openId de atunci, probabil si clasa de la zend s-a reparat http://framework.zend.com/manual/en/zend.openid.introduction.html

 10. Si eu sunt interesat. Am vrut sa implementez ceva de genul asta dar a renuntat clientul.

 11. Vali, hai cu tutorialul! Ar fi misto sa incercam ne strangem 2-3 indivizi sa facem un tutorial care sa porneasca platform-agnostic si sa dam apoi exemple de integrare pe platforme cunoscut gen kohana, codeigniter, zend. M-as baga si eu sa ajut, in special pe partea de integrare cu kohana. Mergand pe aceeasi idee am putea face mai multe tutoriale.

 12. iar tutoriale oriceonice?

 13. Staicu Ionuț-Bogdan

  iar tutoriale oriceonice?

  Ce vrei să spui?

 14. L-aș vrea publicat doar și de dragul de a-l da mai departe altora doritori să învețe :)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter