Șterge target=”_blank” !

Nu mi-a plăcut niciodată faptul că link-urile externe se deschid în altă fereastră decât ar trebui. Cel mai mult mă enervează că unele site-uri sunt atât de imprevizibile încât unele link-uri se deschid în aceeași fereastră, alte link-uri într-o fereastră nouă, fără a-ți da seama ce se va întâmpla.

Eh, și cum stăteam eu și mă gândeam, am zis că ar fi bine să fac un script pentru Greasemonkey. Simplu, care face fix un singur lucu: deschide absolut TOATE link-urile în aceeași fereastră (în fereastra în care este și link-ul, să nu se înțeleagă greșit). Simplu, nu?

// ==UserScript==
// @name      remove target attribute from all links
// @namespace   *
// @include    *
// ==/UserScript==
// author: Ionut Staicu
// author URI: https://www.iamntz.com


document.addEventListener('click', function(e){
  if( e.target.nodeName.toLowerCase() == "a" && e.target.target.toLowerCase() == "_blank" ){
    e.target.removeAttribute( 'target' )
  }
}, false);

Fă un click aici pentru a-l instala. Ai nevoie de Greasemonkey!

3 Comentarii to “Șterge target=”_blank” !”

 1. Yep, foarte bine. Pentru o fereastra(tab) noua sunt sigur ca toti avem rotita aia la mouse, numita scroll. Partea misto e ca daca o folosesti pe post de buton, adica apesi pe ea, fix asta face, deschide linkul apasat intr-o noua fereastra. (sunt sigur ca tu – Ionut – stiai, da’ poate unii habar n-au)

 2. Prostii, target _blank e foarte bun, cand e folosit cu cap.
  Cum ar fi ca pe o pagina de comanda sau un formular complex sa pui linkuri spre fisiere help fara target blank? Omul ar trebui sa dea back si ar pierde toata informatia introdusa.

  Da, unele browsere pastreaza ce s-a introdus intr-un formular, dar daca faci un formular de comanda unde omul isi baga cardul de credit, automat folosesti si autocomplete=”off”, deci pa-pa informatii introduse.

  It’s the developer, not the code ;)

 3. Sunt de acord că target=’_blank’ este folosit prost în diverse situații, dar eliminarea lui completă, necondiționată, mi se pare o altă extremă – deci greșită. Adevărul este nici dezvoltatorul, nici proprietarul unui sait nu are de unde să știe exact ce vrea utilizatorul atunci când dă clic pe o legătură – unii se așteaptă la o filă nouă, alții se așteaptă să rămână exact în același loc, iar alții navighează „orbește”, fără dorințe sau așteptări. Așa că e impredictibil dacă target=’_blank’ e bun sau nu.

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter