Usability Rant 3

Sunt curios dacă eu sunt defect: în imaginea de mai jos, sliderul din stânga (de lângă butonul ăla mare cu un difuzor pe el), ce îți inspiră că face? Că ar ajusta volumul sau luminozitatea?

16 Comentarii to “Usability Rant 3”

 1. Are semnul de luminozitate sub slider.

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Andy, e ca și cum ai pune pe o boxă mare un dimmer pentru lumina din cameră. Cu un icon micuț lângă dimmer ce are un bec.

  Ce-ți sugerează la prima vedere? Că e pentru bec?

 3. Tinand cont ca este langa acel buton mare cu difuzorul pe el, as baga mana in foc ca slider-ul ajusteaza volumul. Mai mult de un slider (cel de volum) la un player mi se pare cam mult si cam încurcăcios.

  Luminozitatea se putea seta de pe un slider din acela vertical, care apare doar dupa ce dai click pe un buton, zic. Dar asta sunt eu, imi plac UI-urile curate si bine proportionate. Unul din motivele pt care desi te am adaugat in reader, te vizitez periodic din browser.

 4. La prima vedere as fi zis ca ajusteaza volumul, apoi uitandu-ma la sliderul din dreapta zic ca e pentru luminozitate.

 5. Staicu Ionuț-Bogdan

  @vim: mulțumesc :)
  @Mihai: exact.
  @acsel: ce m-a dat de gol? Tag-ul iPad? :D

 6. @Staicu Ionuț-Bogdan: Am uitat sa mai pun si 2 dupa iPad. :D

 7. Staicu Ionuț-Bogdan

  Ah, atunci nu. Oricum, este irelevant.. :)

 8. Butonul patrat din stanga si sliderul sunt 2 chestii total diferite. Adica emblema cu difuzorul nu e doar o emblema pentru slider ci un buton de mute on/off, iar sliderul este pentru luminozitate.

  Daca in setari ai fixat butonul hardware sa se ocupe de sunet mute on/off atunci acel buton patrat din stanga devine unul de rotation lock, iar sliderul de luminozitate e acelasi.

  De ce te confuzeaza doua butoane care fac lucruri diferite? e ca si cum ai zice butonul de refresh este sub cel care inchide browserul. oare daca apas pe ala de inchidere isi face refresh sau nu?

 9. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Adrian: citește primul meu comentariu. Știu că sunt chestii total diferite, dar pentru un user nou ar putea fi o problemă de usability.

 10. @Ionut: nu cred ca exista un user nou care are iPad-ul in mana si nu isi da seama in prima secunda despre ce e vorba. Daca te uiti la poza si nu ai folosit un iOS device niciodata, poate ca esti confuz.

 11. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Adrian: sunt convins cum reacționai dacă Microsoft făcea o astfel de gafă în Win7 Mobile… :)

 12. @Ionut: nu ai inteles! Asta nu e o gafa. Daca era o gafa si aveau useri idioti care nu intelegeau cum functioneaza butoanele alea le schimbau de acum 8 luni, cind a aparut 4.0.

  ps: vezi ca se cheama Windows Phone 7 :)

 13. Staicu Ionuț-Bogdan

  Ok, e un feature, nu am înțeles eu bine.

  Nu e vorba de useri idioți care nu înțeleg cum funcționează, e vorba de faptul că la prima vedere este derutant.

  Da, ai dreptate, este wp7. My bad.

 14. E pentru luminozitate.

Show trackbacks
 1. […] mintea mea (defectă, după cum s-a stabilit), următoarele ingrediente nu sunt simple sau […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter