IE7 & IE8 vs. HTML5

Se știe că, by default, versiunile mai vechi ale Internet Explorer (6, 7, 8 ) nu recunosc nativ tag-urile introduse în HTML 5 (section, article etc). Pentru a rezolva problema asta se apelează la un snippet js:

Eu prefer să pun toată șmecheria asta direct în head, nu în fișier extern pentru că este destul de mic și nu se merită să blochez încărcarea paginii cu un request razna. Cu toată povestea asta de mai sus se rezolvă pagina curentă. DAR…

Ce se întâmplă dacă adaugi elemente în DOM cu js?

Ex: încarci o parte dintr-o pagină cu AJAX?

Evident, IE ne-o trage masiv. Și ce am învățat despre HTML acum zece ani se aplică: atunci când browserul nu recunoaște un tag îl ignoră (de cele mai multe ori asta înseamnă că nu i se afișează conținutul).

Cum se rezolvă?

Dacă scriptul prezentat anterior se numește HTML 5 Shiv (ușor modificat, but still), rezolvarea vine cu… innerShiv. Nu mă interesează cum se comportă cu alte librării (sau chiar fără), dar cu jQuery treaba stă în felul următor:

$.get(‘html5test.html’, function(data){ // html5test.html este un fișier ce conține diverse tag-uri html… 5
if($.browser.msie && $.browser.version < 9){ $(innerShiv(data, false)).appendTo('body'); }else { $(data).appendTo('body'); } }); [/js] Și... Cam atât. :)

6 Comentarii to “IE7 & IE8 vs. HTML5”

 1. Florin Matincă

  Ai incercat si Modernizr ?

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Ai incercat si Modernizr ?

  Dar tu?

 3. Florin Matincă

  Nu, am vazut prima data libraria zilele trecute intr-o prezentare de la MIX si m-am gandit ca te-ar putea ajuta.

 4. Staicu Ionuț-Bogdan

  Ce șanse crezi că sunt să nu fi aflat de el până acum? :)

 5. ai dreptate. treaba se rezolva rapid. dar accesibil de-abia de la amatorii programarii pana la programatori in telecomunicatii :p dar pentru masa nu tine clar. am facut intampinat multe goluri prin faptul ca in adobe creative suite imi genera html 5 si nici Firefox nici Chrome nici IE nu îmi citea. totul se rezolva in timp

 6. Cand am auzit prima data de HTML, matematica mi se parea simpla. Nici acum nu stiu prea multe dar respect mult munca pe care o faci si sper sa ajung si eu la un moment dat sa stiu a crea de unul singur o aplicatie web sau magar un website mai complex.

  RESPECT !

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter