Link-urile săptămânii 1-6 Feb 2011

După mai bine de o lună de pauză (aș fi putut spune bine-meritată dacă aș fi fost prin concedii sau alte nebunii d’astea), m-am hotărât să continui rubrica „link-urile săptămânii”. Prin urmare… uite ce am strâns în câteva zile:

 1. Git Immersion este un mod de a învăța cum să folosești Git cât mai eficient. Cred că-ți aduci aminte că am scris despre Git cu câteva luni în urmă; ei bine, încă îl folosesc cu spor. Ba chiar mi-am tras și server privat la MxHost, dar despre asta cu altă ocazie.
 2. Chiar dacă în teorie totul e minunat și merge exact ca pe desktop, în practică, browserele nu… respectă teoria, ca să zic așa. Cum poți face debug? Folosind Weinre!
 3. Ca de obicei, pe 15 ianuarie e ziua lui Eminescu și a jQuery. Prin urmare, în fiecare an avem un release major al libră bibliotecii deja cunoscute. Anul 2011 ne aduce jQuery 1.5 și jQuery Mobile Alpha 3. Sper să prind ceva timp să mă „joc” cu jQuery Mobile cât de curând.
  • Una din chestiile noi introduse în jQuery 1.5 o reprezintă deferreds. Aici ai explicații și exemple pe îndelete.
  • O altă treabă nouă în jQuery este funcția $.sub(). Long story short, poți crea o instanță de jQuery nouă în care poți rescrie funcțiile interne ale jQuery, fără ca instanța inițială să fie afectată? Pare complicat? Nu este :D Detalii.
  • Și dacă tot am pomenit de jQuery mobile, uite aici o introducere rapidă.
 4. CSS Reset-ul lui Eric Meyer a fost actualizat, astfel încât să corespundă „bucuriilor” introduse de html5.
 5. O treabă foarte tare pentru firebug de care habar n-aveam: poți adăuga breakpoints pentru debug direct din script, fără a face click-uri razna prin interfața firebug.
 6. Am actualizat baseproject. Puțin curățat, puțin îmbunătățit, gata de pus la treabă :)

6 Comentarii to “Link-urile săptămânii 1-6 Feb 2011”

 1. Bine ai revenit cu seria de linkuri! Vreau neapărat să văd ce e cu deferrends și cu $.sub() în jQuery, și sper să mă ajute linkurile de la tine :D

 2. Interesanta ideea cu serverul de Git la mxhost.ro
  Am si eu cont la ei dar e shared fara ssh , oare ar putea sa-mi instaleze ei Git-ul ?

 3. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Jean: nu cred, pentru că ai nevoie de ssh pentru autentificare, administrare & shit. Cred că ar fi un consumator serios de resurse. Mi s-a întâmplat să omor vps când am vrut să fac un pull la un repo… generos (~800 mb).

  Dacă nu ai proiecte super secrete poți folosi github (hosting free pentru proiecte publice).

 4. Jean Valjean

  Asa este, n-am proiecte secrete, am cate ceva pe PHP, multumesc pentru sugestia cu github. ;)
  Avantajul cu git la mxhost.ro ar fi fost ca puteam rula fisierele la care faceam commit direct de acolo. Asa daca le tin la github mai trebuie sa le copiez si pe un server web. Oare ar mai fi si alta varianta ?

 5. Staicu Ionuț-Bogdan

  Am impresia că github oferă ceva hooks ce-ți permit să faci diverse chestii. Dar cred că e prea mult de făcut și nu prea merită efortul. :)

 6. Staicu Ionuț-Bogdan

  Mai sunt și câteva plugins pentru git ce-ți urcă direct pe ftp fișierele modificate. Nu știu cât de bine merg pe windows, pentru că eu n-am reușit să fac vreunul să funcționeze :D

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter