Link-urile lunii Decembrie

 1. Refactoring your jQuery;
 2. Am mai scris și eu despre încărcarea scripturilor asincron. Chiar am pus un slide despre asta. Iată încă un articol (și o librărie!) pe această temă.
 3. Cum să construiești o aplicație mare folosind jQuery.
 4. Cărți despre programare gratuite. O listă considerabilă despre o grămadă de limbaje (fie că-i C, Perl, Ruby sau Javascript) ce ar trebui luată în seamă de oricine.
 5. Output Buffering în PHP.
 6. Dacă vrei să te apuci de site-uri (sau aplicații) optimizate pentru mobile, cred că aici găsești un punt de plecare.
 7. Sunt convins că cel puțin o dată în carieră te-ai lovit de problema „cu cât să taxez ce n-am mai făcut niciodată?”. Cei de la freelancefolder au scris un articol excelent pe această temă.
 8. Să-ți spun drept, habar n-aveam că se poate scrie un articol atât de lung pe seama reset-urilor CSS. Dar… Este un articol bun, pentru cei ce nu vor să folosească reset-ul modificat de mine (sau baseproject) :D .
 9. 10 lucruri mai puțin plăcute despre OOP.
 10. HTML5 aduce, printre altele, un API ce-ți permite să faci upload prin drag&drop, afișând și progresul sau preview al imaginilor. Citește aici mai multe detalii despre cum s-ar putea face asta.
 11. Din culisele noii interfețe Twitter. Deși sunt unele chestii ce nu-mi plac în interfața nouă, este o lectură excelentă despre cum e să „think big”.
 12. Nu ține de web dev, dar e bine să știi cinci formule utile pentru Google Docs (spreadsheet, mai exact)
 13. Zece alternative pentru WordPress.
 14. WordPress 3.1 RC1 a fost lansat. Cum zilele astea sunt ocupat până peste cap, nu cred că voi avea plăcerea să-l testez îndeajuns.
 15. Cum se folosesc shortcodes în WordPress? Am scris anul trecut despre asta, dar iată un articol excelent pe acastă temă aici.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter