Link-urile săptămânii 1-7 noiembrie

 1. Guides din Photoshop/Fireworks direct în FireFox! Această extensie îmi va salva o grămadă print-screen-uri :D
 2. Încă un ghid despre Git. Dacă la început am fost ușor reticient în ceea ce privește utilizarea Git, acum mă întreb: dacă este atât de nasol să folosești o consolă, de ce naiba apar atâtea ghiduri și tutoriale despre Git?
 3. Îți vine să crezi sau nu, Microsoft oferă și chestii gratis: o carte despre Windows 7 mobile numită Programming Windows Phone 7. Download, online. (mirror)
 4. mod_pagespeed este un modul de Apache dezvoltat de Google, ce te ajută să-ți optimizezi site-ul (gzip, minificare și restul de lucruri deja necesare într-o eră în care ai o conexiune de zeci de mb/s :D ).
 5. JavaScript scalabil.
 6. jQuery 1.4.4 RC2. În sfârșit au inclus fadeToggle()!
 7. Și dacă tot se lansează jQuery 1.4.4, de ce nu s-ar lansa și jQuery UI 1.8.6? În principiu este o versiune de mentenanță, rezolvând buguri și problemele cu IE9 (doar nu credeai că MS poate lansa un browser care nu generează probleme?)

9 Comentarii to “Link-urile săptămânii 1-7 noiembrie”

 1. 2. E simplu: apar atâtea ghiduri și tutoriale tocmai din cauză că este atât de nasol încât este mare nevoie de ele! :P

 2. 2. Il folosesc deja de ceva timp, in comparatie cu svn e genial de simplu. Prefer sa invat cateva comenzi si concepte simple fara sa-mi bat capul cu tot felul de programele in plus si etc.

 3. Staicu Ionuț-Bogdan

  Ah, poate o să bage la cap și unii mai încuiați. Cum ar fi tizul :D

 4. Să bag la cap ce? Când vreodată a fost mai simplu să lucrezi în consolă decât GUI?
  Voi băgați comenzi într-o consolă puturoasă, eu dau click-dreapta pe un folder… Ok, voi sunteți mai cool, că ați memorat niște comenzi și lucrați dintr-o consolă, ca niște IT geek-și adevărați! :)) “Wow, ce mișto e interfața Windows 7, wow ce bine-arată interfața MacOS… Stai să deschid o consolă!” Pfff…

  În ceea ce privește progrămelele în plus, nu știu la ce se referă Marian… Eu am un singur program, TortoiseSVN și nu văd de ce-ar fi în plus (bine, lăsând deoparte faptul că este gata integrat în cel mai tare IDE ever: Aptana Studio :P). Iar dacă tot vorbim de bătăi de cap, hai să vorbim și de alea legate de instalarea Git sau de pașii suplimentari necesari generării cheilor SSH…

 5. @IB Atunci cand: vrei viteza, vrei control, vrei sa faci mai multe chestii “inlantuite” (pipe rings a bell? )

 6. niciodata n-am inteles ce face jQuery ala

 7. dragă botizan, în spatele fiecărui GUI sparkling style se află o ”consolă puturoasă”.
  dacă renunți definitiv la consola aia pe care o urăști tu, n-ar merge DELOC GUI-ul ultracool și strălucitor.
  de fapt, n-ar merge nimic, și iphonele ar fi ceea ce și este: o grămadă de sârme și joncțiuni semiconductoare, ambalate într-o cutie cu aceleași proporții ca o cărămidă țigănească ”standard” :D

 8. uitasem, de fapt acum am văzut: voi folosiți GIT și SVN în WINDOWS??? =))

 9. Staicu Ionuț-Bogdan

  @Mifty: în spatele fiecărei console puturoase este un cod binar. Ce relevanță are?

  Și ce relevanță are că folosim git și svn în Windows? Tu folosești TASTATURA în LINUX???? (mouse este evident că nu folosești)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter