Link-urile săptămânii 11-17 octombrie

 1. Te-ai gândit cum ar fi (ca designer sau front end) să începi un site cu paginile interioare? Cică ar fi mai bine (și chiar are sens)
 2. De ce nu avem un selector CSS pentru parents? Pe scurt: din motive de performanță. Pe lung: aici. Tot despre selectarea parent-ului găsești un articol interesant și aici.
 3. Ce este local storage (ăla din HTML5, desigur!) și cum se folosește.
 4. Ultima versiune de Safari a introdus o chestie nemaivăzută pe la alte browsere: extensii. Învață aici cum ai putea să-ți faci propria extensie
 5. Cum să-ți faci un mediu de dezvoltare cât mai apropiat de cel de prodcuție? Ne învață cei de la deviantART!
 6. Prima (și singura) dată când am avut contact cu API-ul Google Maps se întâmpla cu vreo doi ani în urmă. V2 era la putere iar V3 era într-un beta timid. Timpul a trecut, iar cu V3 văd că se pot face o grămadă de chestii drăguțe.
 7. Ăsta e unul din visele mele pe cale de a se împlini: customizarea elementelor unui formular doar din css. Desigur, sunt browsere care încă nu acceptă asta, mai e și IE. Dar dacă ai un target bine stabilit (gen utilizatorii de iDevices), această soluție merge ca unsă.
 8. Ok, te-ai hotărât că de azi vei scrie JavaScript mai bine decât ai scris până acum. Dar… De unde să începi?
 9. Nu știu dacă merită 13kb, dar jQuery Global pare o treabă foarte utilă atunci când ai de menținut un site multi-language.
 10. jQuery 1.4.3 a fost lansat. Long story short avem îmbunătățiri de viteză (că tot veni vorba, oare ce diferențe sunt între jquery 1.1 – cel cu care am început eu – și 1.4.x ? :D ), un event.namespace (care mi-ar fi fost de folos la un proiect recent), un nou mod de funcționare pentru $.data() și multe alte chestii noi.
 11. Și dacă tot se lansează versiuni în jq-land, s-a dat drumul și la jQuery Mobile.
 12. IE9 este noul IE6?

Un comentariu to “Link-urile săptămânii 11-17 octombrie”

 1. IE9 este noul IE6?

  Cred ca iar o sa aiba frigiderul plin astea de la Microsoft

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter