Chestii enervante în interfețe

Cu riscul de a fi catalogat (iar!) ca hater, hai să îți zic câteva chestii văzute prin diversele interefețe cărora eu nu le văd logica. Dacă ai vreo explicație… Simte-te liber să-mi povesteși și mie de ce:

1) Dacă ai email-ul meu și m-am autentificat cu contul de twitter, de ce nu îmi arăți avatarul? De ce este nevoie să fac upload la o imagine când ai două surse din care îmi poți lua imaginea? (Digg)

2) De când nu mai e la modă paginarea așa cum o știam eu? (adică aia cu « 1 2 3 4 ..... 999 ») Cât am dormit? Înțeleg că se actualizează totul atât de repede încât o paginare clasică nu se pretează, dar gândește-te ce se întâmplă când – după 30 de pagini încărcate – îți crapă browserul? E greu să faci o paginare în funcție de id-ul curent? Twitter și Digg fac treaba asta.

3) Video playerul de pe ipad (și bănuiesc că pe iphone e la fel) arată progress bar în partea de sus când e full screen și în partea de jos când nu e full screen?

9 Comentarii to “Chestii enervante în interfețe”

 1. La tw. si pe mine ma scoate din sarite acel “more” si scroll-ul imens pe care il genereaza daca apesi de vreo trei ori pe el, dar ii inteleg oarecum, sunt unii oameni cu chiar > zece mii de tw. si daca ar fi implementat varianta clasica, chiar si cu “…” in mijloc tot ar fi aratat aiurea.

  Mai important, cu o paginare clasica s-ar fi generat mult mai mult trafic, asa dupa ce apesi de cateva ori pe “more” te plictisesti si inchizi, daca foloseau varianta clasica atunci ai fi putut face clic ca un maniac pe pagina 9998 sa vezi ce-ai tw. acum “zece ani” si apoi invers si etc. => mult trafic in plus. (cel putin eu asta fac cand vad o paginatie lunga :) )

 2. Eu m-as plictisi sa dau de 30 de ori click pe acel “More” la twitter :lol: (da, e enervant)

 3. Pai, in legatura cu Digg, sa stii ca eu m-am conectat cu contul de Facbook si mi-a aratat avatarul. Cu twitter n-am incercat.

  Cat despre navigator, cred ca adevarul e la mijloc. Sistemul 1 2 3 4 este mai bun. Dar nu cel clasic. E enervant sa faca refresh la pagina tot timpul. Daca e implementat cu AJAX sunt pentru.

 4. Stefan Alexandru

  Crer ca exista o explicatie legat de tweeter si digg. In cazul in care ai contul de tweeter setat pe privat api-ul nu poate avea acces la avatarul full size pentru rescale si etc. La fel cand intrii pe web pe profilul cuiva si nu ii poti vedea avatarul full size. Acum nu stiu daca ai contul privat :p .

  Mie imi place “more” cu ajax. Sunt pe iphone acum deci nu stau sa scriu explicatii.

  Iar despre playerul de pa itampon / itelefon ai dreptate it sux! Instaleaza vlc player!

 5. Staicu Ionuț-Bogdan

  Crer ca exista o explicatie legat de tweeter si digg.

  1) este twitter, nu tweeter
  2) poți vedea avatarul full chiar dacă are twiturile private
  3) da, more cu ajax e ok. Doar că nu ai o paginație în adevăratul sens al cuvântului
  4) poți vedea filmele de pe youtube cu vlc?

 6. Eram pe iPhone si mai eram si pe Wc. (da iti citesc blogul si de acolo de pe tron). Si cum nu ai MobilePress instalat, nu vedeam ce am scris pe randul de sus (CA SA CORECTEZ). E foarte nasol sa comentezi pe un blog care nu are ceva frumos pentru mobile! FixIt!

  Si scuza-mi greselile! Nea >:P !

 7. Apropo de paginare, am observat un lucru la temele de WordPress care au doar linkuri de Next si Previous. Unele teme au Next in dreapta si Previous in stanga pe cand altele au invers. Nu stiu cum e normal dar cred ca ar trebui sa fie si aici o regula…

 8. Staicu Ionuț-Bogdan

  Andrei, cu WP-ul este o explicație:

  Because post queries are usually sorted in reverse chronological order, next_posts_link() usually points to older entries (toward the end of the set) and prev_posts_link() usually points to newer entries (toward the beginning of the set).

 9. Observasem si eu progress bar-ul si exact aceeasi intrebare mi-am pus acum o saptamana. Nu am gasit un raspuns.
  In utlimul timp au aparut tot felul de chestii nasoale prin interfete.
  Una dintre acestea, ce-mi vine acum in minte, este: Un telefon cu doua ceasuri afisate pe ecran. (optiune standard)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter