Cum înveți să programezi?

O întrebare de bun simț pusă de cei de la 37signals: Cum înveți să programezi?

Treaba asta mi-a adus aminte grav de sfârșitul anilor ’90 când tocmai descoperisem internetul și am zis: „Wow! Cred că asta o să fac!”. Am început cu modificarea paginii Yahoo! Sau cel puțin așa credeam eu atunci și, încet, încet, am involuat evoluat la frontpage, home.ro, tabele (scrise în notepad, că era cool!), dreamweaver, crossbrowser, rentacoder. Înainte să-mi dau seama, am ajuns să trăiesc din asta. Zece ani mai târziu am trecut de toate etapele de mai sus. Au rămas toate în urmă, ca o amintire plăcută, dar continui sa învăț și continuă să-mi placă.

Vrei să înveți să programezi? Trebuie să îți placă ce faci! După ce oprești PC-ul să continui să te gândești la ce ai de făcut. Sau la cum ai putea îmbunătăți ce ai făcut deja. Un programator este programator full time. Nu 8h/zi.

Crezi că te încadrezi? Crezi că poți învăța să programezi?

7 Comentarii to “Cum înveți să programezi?”

 1. incearcă-mă! :D

 2. Interesanta perspectiva. Sunt de aceeasi parere ca si tine, numai ca nu am auzit-o exprimata in cuvinte pana acum. Asta cu invatatul continuu e partea cea mai furmoasa in domeniul asta…

 3. Daca atunci cand dorm visez rezolvarea unei probleme lasata neterminata, inseamna ca sunt programator?

 4. True!

  Notepad / Editorul din Netscape / Namo / Dreamweaver / Notepad++ au fost tools-urile mele acum stau pe E-Text Editor si sunt cool! :D

 5. Namo Web Editor! Ce amintiri!

 6. copycon FTW!!! :P

 7. Macromedia Homesite… :)
  Si eu sunt aproximativ pe aceeasi lungime de unda dar, chiar sa visez si noaptea deja este exagerat.. :) Reflectez / ma gandesc si in afara “orelor de lucru” destul de mult la ceea ce am lucrat, dar e bine sa te mai si deconectezi, cu o minte mai limpede faci mai multe :)

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter