Sfaturi pentru wanna be

Acest post este scris la draci, după modificat câteva zeci de mii de linii de cod (ultimele două luni), deci iertată-mi fie incoerența.

Așadar. Dacă tot de dai mare web developer sau ceva de genul, bagă în plm la cap următoarele:

  • Unele elemente au implicit display:block Exemplu:p, form, div etc
  • Altele au implicit display:inline (cum ar fi span, em, strong), display:table-cell (td, th) șamd.
  • În sfârșit, altele capătă display:block în momentul în care îi aplici un float.

Altfel spus: nu mai folosi ca dobitocu’ toate proprietățile doar să fie! Să dai display:block la un div sau la un element cu float este echivalent cu a pune o clanță la clanța de la ușă!

Ah, da, și folosește-te în plm de clase și id-uri! Nu pune ca tâmpitu’ stiluri inline!

Și pentru clienți: utilizatorii site-ului vostru nu dau doi bani că site-ul arată diferit în browsere diferite. De fapt, sunt șanse MINIME ca un utilizator să nu observe asta! Și știi de ce? Pentru că utilizatorii folosesc un singur browser! Dacă nu funcționează la fel în toate browserele ar trebui să-ți faci probleme!

4 Comentarii to “Sfaturi pentru wanna be”

  1. oh..atat de enervantele sunt browserele si cu interpretarea diferita la css-ului…nu sunt un mare specialist in web development, dar incerc sa invat cat mai multe. desi stiam ca apar probleme crossbrowser, nu le-am dat prea mare atentie de la inceput, iar cand am testat am ramas masca cat de mare e diferenta de interpretare. ca tot ziceai de clienti, sunt multe firme mai mici , care vor sa isi face site, mai mult de prezentare a firmei, si din lipsa cunostintelor/zgarcenie, accepta sa le fie facut un site pe tot felul de hostinguri mocca. cand am povestit cu cineva si i-amn spus costurile aproximative de hosting+domeniu+munca mea, a refuzat ca ii face altcineva , adresa gen lx,3x si ca nu il costa domeniu si hosting. dar unii sunt atat de incapatanati si nu relizeaza ca niste lucruri facute un pic mai bine(cu costuri aferente) conteaza in ochii clientilor.

  2. Dreamweaver FTW!

    sau nu…cred ca Word e mult mai bun.

    Save as Web Page FTW!

  3. Roflmao la stiluri inline…asta se numeste puturosenie, cat despre block si inline astea trebuiesc stiute ca tatal nostru…lol

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter