De ce IE9 este un eșec înainte de lansare?

Mare șmecherie mare, IE9 beta a fost ieri lansat cu surle și trâmbițe. Din ce citisem înainte de lansare, IE9 ar fi un browser ok: urmează standarde, HTML5, CSS3, accelerare video, ce mai? Toate lucrurile bune pe care ți le-ai dori de la un browser. Doar că…

La fel cum se întreabă și Boio aici, mă întreb și eu: atunci când ai un browser cu care te mândrești, nu e bine să-l faci disponibil pe TOATE platformele? Fie că este Windows, Linux sau Mac OS, astfel încât să ai un marketshare cât mai mare. Și ca și cum asta n-ar fi suficient, IE9 este disponibil doar pentru Windows Vista și Windows 7. Ca și cum trei versiuni de internet explorer n-ar fi fost suficiente, o avem și pe a patra. Care probabil va avea și ea bugurile ei.

Sper din tot sufletul ca MS să se răzgândească în privința suportului pentru XP. Și mai sper o treabă: măcar de la IE9 să se introducă un update automat pentru browser. Adică fix cum este la Chrome: nu te întreabă nimic, doar se instalează și atât. Dar știi cum e, vrabia mălai visează.

13 Comentarii to “De ce IE9 este un eșec înainte de lansare?”

 1. Eu sunt sătul de XP. Sper din tot sufletul să dispară cât mai repede.

 2. Staicu Ionuț-Bogdan

  Sper din tot sufletul să dispară cât mai repede.

  Dude, are un marketshare mai mare decât vista și w7 la un loc!
  În următorii 3-4 ani SIGUR nu o să dispară.

 3. Eu sper sa se reduca la 2-3 ani daca nu-i suport pt XP. Ar fi un castig si pt type rendering + altele

 4. IE6 nu avea și el un market share fabulos? Și totuși a dispărut?

  Așa cum toți web designerii vor ca IE6 să moară pentru totdeauna, așa și programatorii desktop se uită urât la XP.

 5. Poate ca pe MS nu ii intereseaza ce browser folosesc cei cu MacOS. Poate ca nu ii intereseaza asa mult market share-ul browserului, ci ideea ca oamenii de pe Windows isi pierd increderea in ei trecand pe browsere gen Firefox, lasand o portita ca pe viitor sa schimbe si sistemul de operare. Vor sa castige market share cu toata platforma Windows. Una peste alta IE9 pare un browser ok. Intr-adevar nu stiu de ce e singurul browser care inca cere restart, care nu are automatic updates, si care atunci cand dai click dreapta dureaza o vesnicie sa apara un meniu cu prostii inutile gen acceleratoare (nu stiu ce accelereaza alea…). Vroiam sa dau send feedback si vroiau sa ma instalez Windows Live Sign-in Assistant, deci totusi mai au de invatat baietii astia.

 6. Staicu Ionuț-Bogdan

  e singurul browser care inca cere restart

  Nope, și safari face asta :)

 7. Staicu Ionuț-Bogdan

  IE6 nu avea și el un market share fabulos? Și totuși a dispărut?

  Da, și a fost nevoie de vreo patru ani să scadă de la 60% la 10% …

 8. 1. vremea XP-ului a tecut. Win 7 e chiar resuit, merita instalat si folosit!
  2. de ce sa instaleze automat? poate ca eu nu vreau. daca eu sunt userul, eu hotarasc ce se instaleaza si ce nu pe laptopul meu, nu? de ce sa hotarasca altcineva?

 9. Dacă trecem de discuțiile pro și contra XP și revenim la IE9, părerea mea este că a apărut cam târziu (dacă apărea înainte de Chrome aș fi spus că a adus ceva nou)… este promovat ca fiind mai rapid dar scroll-ul meu spune altceva. Nici accelerarea hardware nu m-a entuziasmat prea mult. Am folosit însă “Drag to taskbar to pin site” pentru Facebook și Twitter. Numai pentru atât nu înseamnă că o să renunț la utilizarea Chrome-ului. Însă aștept să treacă de nivelul Beta și să-și aducă update-uri permanente pentru a fi un adevărat competitor pentru celelalte browsere… deocamdată nu pare decât o copie la ceea ce există deja pe piață.

 10. Pe mine nu ma deranjaza lipsa suport-ului pentru XP. Nu cred ca e o idee buna, dar nu ma deranjaza. Mai mult, e o dovada de consecventa. MS a zis de cateva luni bune ca intrerupe suport-ul pentru XP. Si acum sa revina cu asta? “Ori suntem golani, ori nu mai suntem…” :D .

  Cat despre restul platformelor… Eu nu l-as instala niciodata pe Linux. Si cei care ar face-o nu ar fi suficienti sa ii creasca market share-ul. Iar pe MacOS? Nici acolo n-ar fi avut succes. Cei putini care l-ar fi instalat, l-ar fi pus ca sa vada cum e si nu l-ar fi folosit ever. Asa cum am facut eu cu Safari pe Win… :D

  Acestea fiind spuse, era bine sa existe versiuni pt Mac si Linux. Nu-i ajuta la nimic, dar asa e elegant din partea unui colos software care se respecta.

 11. Nu, IE9 este un esec pentru ca are doar 95% in acid test. Cel putin asa se mandreau cei de la microsoft cu previewul…

 12. IE9 e mai ok ca 7 si 8, stie ceva css3 si html5 si e mai rapid, dar e problema ca nu integreaza automatic updates, ca sa nu ajungem sa avem 5-6-7 IE-uri de suportat ca developeri in cativa ani.

Show trackbacks
 1. […] chestia asta MS a făcut o surpriză plăcută: ie6countdown. Problema este că IE9 nu este disponibil pentru XP, fix sistemul de operare pe care rulează IE6. Sigur, upgrade de la IE6 la IE8 e un pas uriaș […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter