Cea mai mare greșeală a unui freelancer

Știi care e cea mai mare greșeală a unui freelancer? Să lase impresia că nu e freelancer. Să lase impresia că e o firmă imensă, unde angajații forfotesc continuu iar sediul poate concura cu Microsoft sau Google. Nu-i nicio rușine în a fi freelancer iar faptul că lași o impresie greșită poate avea repercursiuni substanțiale asupra reputației (depinde cu cine ai… plăcerea). De fapt, dacă stau să mă gândesc, e valabil și pentru firmele mici, de 2-3 angajați.

La fel ca și în mediul offline, o imagine falsă se va nărui cu prima ocazie. Fie că la telefon răspunde un singur om (iar acela are o voce groasă și poate se bâlbâie, deci clar nu poate fi secretara), fie că răspunzi la mail-uri și faci greșeli gramaticale sau fie că respectivul client va vrea să vorbească cu șefu’ (din varii motive). În acel moment, toată relația construită cu respectivul client se năruie. Din „firma super tare care îmi răspunde promt la întrebări și pe care o voi recomanda tuturor prietenilor” vei deveni „mincinosul ăla despre care îi voi avertiza pe toți”. Iar un client, oricât de mic este, îți poate aduce reputație proastă. Iar o reputație proastă n-o mai speli nici cu șapte ape…

De ce scriu asta? Pentru că am intrat mai devreme pe site-ul unui freelancer. Mai schimb o vorbă-două cu el, mă mai întreabă ceva, îl mai întreb altceva, în fine, politețuri. În afară de numele site-ului, mi-a fost imposibil să-i găsesc numele. Peste tot numai „we did” , „we do”, „contact us” și așa mai departe. Pe lângă faptul că exprimarea este complet aiurea, lipsa unui NUME de contact va rezulta într-o situație ușor penibilă. Gândește-te la următorul scenariu: dacă eu nu aș avea numele scris nicăieri și doar un număr de telefon, cum s-ar purta o discuție telefonică cu un potențial client?

Bună ziua, dl. Iamntz ?

Trecând peste faptul că cele patru consoane consecutive fac imposibilă pronunția, cum s-ar simți potențialul client?

2 Comentarii to “Cea mai mare greșeală a unui freelancer”

  1. bad awareness=reputatie proasta

  2. Staicu Ionuț-Bogdan

    bad awareness=reputatie proasta

    Da, ai dreptate. Acum mi-am dat seama că am scris asta imediat după :D

Show trackbacks

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter