Tu ai vreun țel?

Dacă da, ține-l pentru tine! Niște cercetători britanici (sic! :D ) au demonstrat că în momentul în care îți împărtășești planurile cu un prieten, șanse de a-ți îndeplini acele planuri scad dramatic.

Vizionează următorul filmuleț. Merită!

9 Comentarii to “Tu ai vreun țel?”

 1. Probabil ca daca Hitler nu-si impartasea planurile cu toti, lumea in care traim era diferita… :)

 2. Foarte tare chestia asta. Habar n-aveam de implicatiile psihologice. Recunosc, in schimb, ca asta a fost dintotdeauna una din micile mele superstitii. Simteam ca daca vorbesc despre un posibil proiect, o sa se abata ghinionul peste el (jinx it) si nu o sa se mai materializeze.

 3. Poți folosi “drastic” în loc de “dramatic” .. y’kno, just not to look like a half-baked english translation :D

  În altă ordine de idei thanks for the heads up, cred că inconștient știm cu toții chestia asta, doar că n-o punem în practică. Mai ales când ținta de atins e grea, cel mai ușor este să te simți bine spunând altora că ai de gând s-o faci.

 4. Deci nu sunt singurul care credea chestia asta….ba mai mult, altii fac si teste si demonstreaza…foarte tare.

 5. Mai este o nuanta pe care se pare ca ‘a uitat’ sa o mentioneze, atunci cand ii spui cuiva ca vrei sa faci ceva, fie un obiectiv sau un site web :), faptul ca i-ai spus asta te motiveaza oarecum intr-un sens negativ (dar tot motivatie este) si anume faptul ca daca nu o sa duci la bun sfarsit ceea ce ai zis o sa arati ca un bufon care nu este in stare sa faca nimic din ceea ce-si propune; sa fim seriosi, nu trebuie sa fii doctor in ceva sa-ti dai seama ca apoi lumea nu o sa mai aiba incredere in tine, daca tot zici ca faci x y z si de fapt nu duci nimic la bun sfarsit.

  Bine, in final mi se par doar niste scuze, daca chiar vrei sa faci ceva, atunci o vei face indiferent de circumstante.

 6. sincer mi se pare mult mai ok sa ii zici cuiva ‘am facut asta’ decat ‘o sa fac asta’. in primul rand, cum zicea cineva mai sus, daca din diverse motive nu o duci la capat iti pierzi credibilitatea. apoi apar cei care te demoralizeaza si s-ar putea sa-ti pierzi din incredere. de-asta prefer, ca si un alt comentator de-aici, sa nu spun nimic daca vreau sa fac ceva ca altfel se pare ca nu-mi iese.

Show trackbacks
 1. […] Pentru 2011 am plănuit să… nu-ți zic ce am plănuit. Pentru că împărtășirea planurilor nu e neapărat un lucru bun. […]

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu!

You can insert code snippets using BBcode:
[js].[/js] [html].[/html] [php].[/php] [css].[/css]
You can also use some HTML tags:
<blockquote>.</blockquote> <code>.</code> <a href="">.</a> <strong>.</strong> <em>.</em>

windows apple dropbox facebook twitter